L’equip de Cheryshev esgotarà totes les sevs possibilitats per intentar passar de ronda a la Conference

Per Joan Jiménez

L’FC Santa Coloma, ahir a l’AFAS Stadion.
L’FC Santa Coloma, ahir a l’AFAS Stadion. | @m4rv_d3esign

L’FC Santa Coloma ha arribat als Països Baixos per a enfrontar-se a l’AZ Alkmaar com a visitant en aquest partit de tornada de la tercera ronda prèvia de la UEFA Conference League. El conjunt de Cheryshev encara el duel sense cap mena de complexos per complir la missió de remuntar el 0-1 encaixat la setmana passada en el partit d’anada per un gol de rebot en una falta. Si bé l’equip colomenc no va poder evitar la derrota, l’equip del Principat va vendre molt cara la seva pell i va lluitar fins a l’últim minut, sovint dominant el partit a partir d’una estratègia de catenaccio que va semblar donar els seus fruits en sorprendre a uns neerlandesos que no sabien bé com desplegar tot el seu potencial en un matx on es consideraven preferits de forma molt clara.

Els de Cheryshev van demostrar dijous passat que no tenen res a perdre en aquesta eliminatòria i que el seu desig és demostrar que poden sortir a deixar-se la pell sobre la gespa sense complexos davant d’un gran equip europeu. El tècnic colomenc ja va al·legar abans del partit d’anada que, al final, en un partit els dos equips juguen al mateix camp, amb les mateixes porteries i la mateixa pilota, sentenciant què, si bé la superioritat de l’AZ és notòria, sobre la gespa són 22 homes jugant en les mateixes condicions, des de certa perspectiva. A més, Cheryshev va saber explotar en certa forma un punt feble que va destacar de l’equip neerlandès: la joventut. El conjunt blanc-i-vermell es compon principalment de jugadors molt joves que, tot i tenir molt talent a les botes, tenen una mitjana d’edat de 23 anys. Aquest fet mostraria una manca d’experiència que podria ser clau perquè el conjunt colomenc pugui aprofitar totes les opcions que tinguin en el seu abast.

L’entrenador colomenc, Dmitry Cheryshev, va testificar ahir que l’equip esta molt il·lusionat i motivat per aquest partit, a més de tenir moltes ganes de «demostrar alguna cosa bonica», afirmant que l’equip es roba en condicions de «demostrar actitud, que és amb el que tenim que jugar». Cheryshev va declarar que l’equip ha de sortir molt concentrat sobretot en els primers minuts, a més de tenir en compte tant aspectes positius, com el fet de que l’AZ ja esta començant la lliga neerlandessa, com els negatius, com és jugar fora de casa amb un gol de desavantatge contra un dels millors equips d’Europa. Per últim, Cheryshev va sentenciar que s’ha de «sortir a ‘tope’, molt concentrats i atents i guanyar el partit». El jugador, Dani Toribio, va declarar ahir també que «confio molt amb l’equip i amb els companys, amb el que hem aconseguit» i en arribar a la pròrroga.