PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern destina 15.000 euros en beques per a joves artistes

L’objectiu de la segona edició és impulsar el creixement i la professionalització d’aquest col·lectiu

Per El Periòdic

La ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell en un acte.
La ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell en un acte. | Govern d\'Andorra

El Consell de Ministres va aprovar ahir, a proposta de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, l’obertura de noves beques destinades a acompanyar i impulsar el creixement i la professionalització dels joves artistes del país. La segona edició del programa s’impulsa després de l’èxit assolit l’any passat on es van poder donar suport a tres joves artistes.

Amb el programa, el ministeri vol donar resposta a les necessitats formatives dels i de les joves artistes d’Andorra amb més capacitats i trobar solucions a la falta de determinats serveis i programes formatius artístics al país. Es tracta de facilitar tant la formació en centres d’àmbit internacional especialitzats com la participació de joves artistes en concursos i certàmens també d’àmbit internacional.

El programa va destinat a joves entre 12 i 25 anys. Atès que cada candidatura comportarà una despesa diferent per a la realització de l’activitat corresponent, el nombre de beques atorgades en aquesta convocatòria dependrà dels imports sol·licitats en les candidatures. Així doncs, per a l’edició d’enguany es preveu un total de 15.000 euros, un increment de 5.000 euros respecte a l’any passat.

Els principals requisits que han de complir els/les candidats/tes són els següents: tenir la nacionalitat andorrana o ser resident amb residència legal i efectiva al Principat d’un mínim de cinc anys; tenir un expedient acadèmic destacat i acreditar una trajectòria i una formació en la disciplina artística escollida i que reuneix les condicions requerides per a la formació, projecte o concurs que vol realitzar. Els joves interessats tenen fins al 15 de setembre per presentar la documentació necessària per sol·licitar la beca.

Una comissió d’avaluació, formada per professionals amb experiència en processos de selecció i de l’àmbit artístic, juntament amb un representant del ministeri de Cultura, Joventut i Esports, estudiarà els dossiers de les candidatures i seleccionarà els que compleixin les condicions requerides en les bases i mostrin més potencial. El termini de presentació de candidatures acabarà el dia 29 de setembre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT