PUBLICITAT

Encamp

Encamp homenatja als padrins més longeus de la parròquia

Èxit en el darrer dia de la Festa Major, marcat per la missa i els padrins

Per Anna Mencos

El reconeixement als padrins més longeus d’Encamp, Josep Marsal i Maria Olivares.
El reconeixement als padrins més longeus d’Encamp, Josep Marsal i Maria Olivares. | Ruben Calvo/Comú d’Encamp

Encamp va tancar ahir amb èxit la Festa Major, després de tres dies amb moltes activitats per a tots els públics amb la tradicional missa de Sant Roc a l’església de Santa Eulàlia, i amb un dels esdeveniments més especials de la festivitat, l’homenatge als padrins i les padrines més longeus de la parròquia. Durant el reconeixement a la gent gran, els membres de la Comissió de Festes d’Encamp van fer entrega d’un ram de flors i d’una placa commemorativa a l’encampadana Maria Olivares, de 88 anys, i a l’encampadà Josep Marsal, de 92 anys.

El cònsol menor del comú, Jean Michel Rascagnères, va destacar que aquest esdeveniment permet homenatjar a la gent gran de la parròquia, ja que permet «fer lligam entre la gent gran, que ha construït el país i la parròquia, i la gent jove, que es projecta de cara al futur, i crec que són coses molt importants perquè sempre hem de tenir present el passat per a poder construir un futur».

Des de la Comissió de Festes, el membre Cristian Fernandes va explicar que els guardonats es van triar després d’una revisió del cens parroquial: «Sempre intentem triar al padrí i a la padrina més grans de la parròquia i que en aquell moment puguin rebre el guardó, i normalment la resposta és sempre molt positiva», explicava Fernandes tot il·lusionat de poder fer aquesta entrega.

Per la seva banda, ambdós padrins van agrair el reconeixement i van recordar amb nostàlgia com ha evolucionat la parròquia des que ells eren petits. El padrí, Josep Marsal, va comentar que «sempre és una satisfacció que et facin una distinció, sigui quina sigui», i recordava com quan a la parròquia només hi havia quatre cases i s’havia modificat molt, i confessava que «jo crec que aquesta evolució tan ràpida i tan magnífica que s’ha fet a Andorra ens costa una mica de digerir».

L’altra padrina guardonada, Maria Olivares, explicava que «ha canviat moltíssim. És una passada, s’està tornant molt modern i és clar, hem d’estar molt al dia perquè vinguin força els turistes, si no malament».

VALORACIÓ FESTA MAJOR

El cònsol menor de la parròquia va fer una petita valoració sobre com havien anat aquests dies, assegurant que era excel·lent i que no hi havia hagut cap mena d’incidència, explicava Rascagnères, tot agraint la feina de la Comissió de Festes que «han fet una tasca pedagògica perquè totes les activitats es desenvolupin en les millors condicions». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT