PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els allotjaments turístics no creuen arribar al 80% de l’any passat

Les dades d’ocupació del mes d’agost i del setembre depenen de les reserves d’última hora

Per Anna Mencos

Diversos apartaments turístics a la zona del Tarter.
Diversos apartaments turístics a la zona del Tarter. | El Periòdic

Els allotjaments turístics no creuen que puguin arribar a assolir les xifres d’ocupació de l’any passat. En declaracions a EL PERIÒDIC, el president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT), Àlex Ruiz, explicava que tot i que estan notant un lleu increment amb les reserves d’última hora i que la situació ha millorat en aquesta primera quinzena d’agost respecte al mes anterior, no creuen poder arribar a assolir el 80% que van tenir l’any passat. Ruiz, que gestiona diferents allotjaments a les parròquies de Canillo, al Pas de la Casa i també al centre del Principat, detallava que al Pas de la Casa ha estat més fluix que a Canillo, «al Pas podem dir que ha estat d’un 50% o un 60%, mentre que a Canillo entre el 60% i el 70% aproximadament», apuntava el president de l’associació, tot afegint que als apartaments del centre «estan funcionant una mica millor, sí que penso que podem arribar al 85% d’ocupació». Respecte a quin ha estat el millor moment en referència a l’ocupació, Ruiz detallava que «vam començar a tenir gent a partir 8 o el 9 d’agost, i al 15 vam tenir bastantes reserves d’última hora i ara esperem que aquesta progressió pugui continuar», manifestava, tot explicant que una dada molt significativa és que fins a la setmana passada encara no hi havia cues a l’entrada de Canillo. «L’entrada és un referent important. Mitjans d’agost i encara no hi ha cues a l’entrada, i no va ser fins el dimarts de la setmana passada que n’hi van començar a haver. Això vol dir que Andorra comença a estar plena».

De cara a la segona quinzena d’agost, encara no tenen una previsió fixa perquè estan funcionant molt amb reserves d’últim moment, «en funció del temps i de la situació de cadascú poden dir anem dos o tres dies a Andorra i baixem. S’està recuperant una miqueta, però encara queda, tot i que van entrant de dia a dia, és molt d’última hora amb el qual esperem poder arribar al 80% que vam fer l’any passat a la parròquia de Canillo i al 65% a la zona del Pas de la Casa, això seria l’ideal», comentava Ruiz. El president de l’associació, apuntava que aquesta baixa de turistes als apartaments es pot deure al fet que la gent ja no té tanta por a la pandèmia de la covid, i que per aquest motiu han decidit agafar unes altres destinacions de llarga distància.

Pel que fa a les previsions de cara al setembre, explicava que són bastant fluixes, ja que només treballen fins al dia 11: «Després de la Diada de Catalunya, la gent ja va començar a anar als col·legis i estarem rondant entre el 30-40% en el millor dels casos», detallava Ruiz, apuntant que aquesta era l’estadística dels anys anteriors i que esperava que aquest any es tornés a complir.

Pel que fa als períodes d’estança, la majoria de la gent eren famílies que anaven a passar entre dos o tres dies amb el cotxe, i el 95% d’ells eren de nacionalitat espanyola i francesa. Ruiz apuntava que la majoria dels visitants venien en cotxe de lloc pròxim al Principat com són València, Catalunya, Aragó i el País Basc. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT