PUBLICITAT

S’activa un dispositiu especial de circulació per la Copa del Món de BTT

La iniciativa ha sigut creada per diferents departaments, com l’estació d’Arinsal o el Comú de la Massana

Per El Periòdic

El dispositiu de circulació amb motiu de la Copa del Món de BTT.
El dispositiu de circulació amb motiu de la Copa del Món de BTT. | Pal Arinsal MTB World Cup

Amb motiu de la Copa del Món de BTT, s’ha posat en marxa un pla de prevenció de mobilitat per aconseguir una circulació fluida que eviti el col·lapse de vehicles tant a la Massana com a la resta del país, així com per continuar amb els objectius de sostenibilitat establerts. Es tracta d’una iniciativa llençada per l’estació de Pal Arinsal i el comú de la parròquia, juntament amb el departament de Mobilitat, la Policia, els Bombers i la Protecció Civil. Segons informen des de l’estació, es té previst acollir prop de 60.000 espectadors i totes les mesures dutes a terme s’han treballat d’acord amb aquesta xifra per tal de poder complir efectivament amb el dispositiu activat. 

D’aquesta manera, les línies d’autobusos L5 i L6, procedents d’Andorra la Vella fins a Arinsal i Ordino, respectivament, seran gratuïtes entre els dies 25 i 27 d’agost, a més d’estar disponibles per a tots els ciutadans i visitants que en vulguin fer ús. A més, ambdues vindran reforçades amb un servei de transport privat que unirà la Massana amb Arinsal, l’arribada del Downhill i l’arribada del Crosscountry.

No serà l’única novetat d’aquest dispositiu especial, ja que també s’habilitaran diferents parades estratègicament ubicades per facilitar l’accés que permeti gaudir de l’esdeveniment. Aquests shuttles permetran, al seu torn, un nou accés a Pal de forma ràpida i gratuïta perquè l’accés per carretera en cotxe estarà restringit als vehicles acreditats i als 250 primers per l’aparcament de pagament. Durant els mateixos dies, també es posarà a disposició de tots els assistents l’autobús parroquial que ja és gratuït, i s’hi sumaran altres mitjans de transport de forma gratuïta i amb accés directe a la Copa del Món, els quals permetran augmentar la freqüència de circulació i rotació.

Des de l’estació, i davant de la previsió d’afluència de més de 60.000 visitants durant aquests dies, fan una crida perquè no utilitzin el seu propi vehicle i facin ús d’aquests mitjans que es posen a disposició dels espectadors, ja que és la millor opció. Aquestes mesures permetran als visitants moure’s de manera més eficient i còmoda durant el seu temps a la parròquia de la Massana i als sectors de les competicions.

Aparcament només pels primers 250 vehicles

Tots aquells que vulguin assistir a la Copa del Món en el seu propi vehicle hauran de tenir en compte que es trobaran amb restriccions i que no tots podran accedir a la part més pròxima a l’esdeveniment: els Amorriadors (aparcament del telecadira de la Serra II). Només els primers 250 vehicles podran fer ús d’aquesta zona i sota un preu de 20 euros. Una vegada l’aforament sigui completat, l’accés per carretera quedarà tancat i restringit. Cal destacar que les motos sí que podran entrar dins de l’aparcament, d’igual forma que els 250 cotxes restants. 

Respecte a la manera de poder arribar fins a l’estació, els conductors dels seus propis vehicles podran accedir pels camins habilitats, remuntadors o, fins i tot, amb els shuttles gratuïts. També poden utilitzar els remuntadors amb el Forfet de Temporada o adquirint el forfet de remuntadors habilitats.

Tanmateix, per a tots els que vulguin accedir fins a la Massana i arribar còmodament amb telecabina, es posaran a disposició dos aparcaments coberts a la Massana per a clients: per un costat, la Closeta (l’aparcament del Comú de la Massana) i, per un altre, el Farré Negre (aparcament habitual del telecabina). Dues zones més han sigut també habilitades per aparcar els vehicles en cas d’arribar a un aforament màxim. La primera d’aquestes és la corresponent a la nova zona industrial de la Borda Raubert, mentre que la segona és el pàrquing d’Arinsal.

Seguint aquesta línia, i pel que respecta a la zona blava, es realitzaran canvis per poder donar el màxim de cabuda als vehicles. Així doncs, tant a la zona blava del centre de la Massana com a la de després del telecabina fins a la rotonda del camp de futbol de la Massana, els vehicles hauran d’aparcar-se en bateria.

Finalment, dos punts més d’aparcaments han sigut habilitats per a les autocaravanes, ja que tampoc es podrà accedir a la carretera de Pal. El primer es refereix al pàrquing de sobre de les Berques d’Arinsal, mentre que el segon correspon a  la nova zona urbanitzada de Pal, on l’accés sí que és cert que estarà molt més restringit. 

El telecabina, una altra opció

Possiblement l’opció més còmoda i àgil, el telecabina romandrà a disposició de tots aquells que el vulguin utilitzar. Els espectadors que disposin de forfet de temporada (Nord Pass, Andorra Pass, Bike Park, Mountain Pass o forfet extraescolar) podran accedir gratuïtament als remuntadors habilitats durant l’esdeveniment, mentre que els que no en disposen de cap podran adquirir el seu forfet per remuntadors a través de la pàgina web de l’esdeveniment. Finalment, i quant als riders del Bike Park, podran accedir amb normalitat al telecabina i l’horari serà de les 10.00 a les 17.00 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT