PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

95% d’ocupació als hotels del país durant la primera quinzena d’agost

Els caps de recepció dels allotjaments turístics opinen que aquest mes és més fort que l’anterior

Per Sònia Lecha

Imatge d’arxiu d’uns turistes a un hotel del país.
Imatge d’arxiu d’uns turistes a un hotel del país. | Maricel Blanch

L’ocupació en alguns hotels del país s’enfila fins al 95% durant la primera quinzena d’agost. Des d’EL PERIÒDIC D’ANDORRA hem parlat amb treballadors de diferents hotels d’Andorra per a conèixer en profunditat les dades i l’evolució d’aquesta. 

En general, l’agost és un molt bon més pel sector turístic i les xifres ho demostren. L’Ernesto, un treballador de la recepció de l’Hotel Roc Meler de la parròquia de Canillo va comentar que «al juliol l’ocupació era d’un 60% i ara ha augmentat fins al 94%». El cap de recepció de l’hotel de l’Spa Termes Carlemany d’Escaldes-Engordany, Carlos Guerra, va detallar que «al juliol hi havia una ocupació del 92% i aquesta després de la primera quinzena ha escalat fins al 95%. L’agost sempre és més fort». 

En el cas de la cap de recepció de l’Abba Xalet Suites Hotel situat a Sispony, l’Ariadna, va explicar que tenen una ocupació del 93%, però que per exemple el dia 6 d’agost va ser del 100%. La comparació entre juliol i agost en aquest hotel de la Massana és que «l’1 de juliol vam tenir bastanta gent, del 2 al 7 vam tenir una davallada i després ja va pujar fins a un 80%, va especificar la cap de recepció. En canvi, l’Angel Palau, un treballador de la recepció de l’Hotel Espel d’Escaldes-Engordany, va comentar que «l’ocupació de l’agost és un desastre perquè és dia a dia. Per exemple, al matí tens l’hotel mig buit i al vespre el tens ple. És bastant complicat aquest any», tot i això l’ocupació de la primera quinzena ronda el 90%. 

Els treballadors dels hotels esperen poder tancar l’agost entre un 75 i un 95% d’ocupació

La mitjana de dies que s’allotgen les famílies en aquests hotels oscil·la entre un i sis dies. En el cas de l’Hotel Roc Meler, les estances són d’entre tres i quatre dies. En canvi, a l’hotel Espel s’estan entre un i dos dies, tot i que majoritàriament només s’hi allotgen una nit. A l’hotel Spa Termes Carlemany s’estan entre dos i tres dies. I, finalment, a l’Abba Xalet Suites Hotel s’estan de mitjana entre quatre i cinc dies. 

PREVISIÓ FINS A FINAL DE MES / La cap de recepció de l’Abba Xalet Suites Hotel va comentar que «a partir del 21 d’agost torna a pujar l’ocupació perquè tenim bastants equips del BTT que estan a Vallnord per la Copa del Món i tornem a estar quasi plens, només tenim lliures un parell d’habitacions». L’Ariadna va afegir que «pel 28 d’agost tenim bastanta ocupació perquè tenim un equip de La Vuelta Ciclista i després ja baixa bastant». En el cas del Spa Termes Carlemany, Guerra va explicar que «hi ha una previsió del 65% durant la segona quinzena, tot i que segurament pujarà, jo crec que fins al 75%». A l’hotel Espel prefereixen anar dia a dia i no tenen previsions. I finalment, al Roc Meler de Canillo «esperem mantenir-nos tot i que l’última setmana d’agost sol ser més fluixa. Esperem mantenir el mes en un 95%», va comentar l’Ernesto.

PUBLICITAT
PUBLICITAT