PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Per Herver, el projecte JJPPEE 2025 «és el més complet que la FAK ha tingut mai»

El president de la FAK té l’objectiu «d’obrir camí de competició cap a França» i «començar a disputar les Youth Leagues»

Per El Periòdic

El president de la Federació Andorrana de Karate (FAK), Xavier Herver.
El president de la Federació Andorrana de Karate (FAK), Xavier Herver. | FAK

Pel president de la Federació Andorrana de Karate (FAK), Xavier Herver, el projecte dels Jocs Olímpics dels Petits Estats (JJPPEE) Andorra 2025 «és el més complet que la federació ha tingut mai a nivell tècnic, estructural i organitzatiu». Així es desprèn d’una entrevista que la mateixa FAK va publicar a la seva pàgina web. En aquest sentit, va posar en relleu que, pel que fa al nivell estructural, la iniciativa no només té el suport de la Direcció tècnica i la presidència del COA, sinó que «hem designat un tècnic responsable en cada modalitat, Kata i Kumite, per aportar la seva experiència als nou preseleccionats». A nivell personal també és el projecte «més important que he viscut», va assenyalar Herver recordant que el karate no va estar a la llista de Malta i que la classificació per Tòquio «era realment complexa».

Pel que fa als objectius que es marca el president de cara la següent temporada, entre els més destacats es troba «obrir el camí de la competició cap a França», i a nivell internacional, «continuar apostant en la Lliga Nacional Espanyola». Per altra banda, «començar a disputar les Youth Leagues», competicions del circuit mundial en les categories joves: cadet, júnior i sub21, «amb els competidors que més despunten». Respecte als sèniors, vol «continuar treballant amb Silvio Moreira i la seva projecció en Kata», a més de centrar-se en «la consolidació de Sandra Herver amb la seva recuperació física per tornar a estar a nivell internacional i assolir la fita d’entrar dins el top100 mundial».

Herver també va comentar els objectius a llarg termini. Entre ells, «tornar a estar, per mèrits propis, en els campionats europeus i mundials, sobretot en les categories inferiors», juntament amb «crear un nou club al país, ja que encara ens queda la parròquia de Sant Julià de Lòria sense presència de karate».

Demanat per la passada temporada, el president va far un balanç positiu tant a nivell nacional com internacional. Respecte al primer aspecte, va celebrar la consolidació dels campionats «que sempre duem a terme», així com la consolidació dels trofeus a la parròquia d’Ordino, «diversificant i no només fent competicions a Escaldes-Engordany». A nivell internacional, va destacar l’evolució de Moreira, «tant en proves de la Sèrie A, el campionat iberoamericà del juliol passat i la seva participació en l’europeu de Guadalajara». Per acabar, va felicitar haver pogut celebrar la segona edició de la Xavi Andorra Karate Cup, competició de caràcter internacional que, doncs, «es consolida al país». Així, va esmentar que la voluntat de la FAK és «intentar tenir una competició internacional de, com a mínim, mitjà nivell».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT