PUBLICITAT

Promocions especials durant una setmana al maig i una al novembre

  • La Cambra de Comerç insisteix en fer la peatonalització de les avingudes Meritxell i Carlemany
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Visitants en el dia de tancament al trànsit de les avingudes Carlemany i Meritxell el març del 2007. Foto: TONY LARA

Del 7 al 15 de maig, i una altra setmana al mes de novembre seran les dates en què Andorra es vendrà com l'atracció turística de les promocions. Aquestes han estat les dates elegides perquè es troben en mig de temporades baixes i amb aquestes noves iniciatives es vol aconseguir més atracció turística en pro de la desestacionalització. Unes propostes que encara falta perfilar els darrers detalls i d'altres qüestions importants com la possible peatonalització de les principals avingudes comercials, proposada de nou per la Cambra de Comerç en la Taula de Turisme i Comerç celebrada el passat dijous.

A més de les promocions i rebaixes que faran tots els comerços, altres sectors com el de la restauració i el de l'hoteleria també s'afegiran amb promocions de reducció de preus als seus establiments i de noves propostes d'oci. Per la seva part, el ministre de Turisme i Comerç, Claude Benet, va explicar ahir que cal la implicació «d'altres departaments ministerials com el de Cultura perquè també participin d'aquestes noves iniciatives per oferir tot el que tenim dels diferents àmbits en èpoques on no tenim tants visitants», va manifestar Benet. Així, el ministre de Turisme apunta possibles animacions al carrer, actuacions musicals o exposicions en aquestes dates per oferir diversitat d'opcions.

CALENDARI ajustat /En menys de 15 dies es preveu que la taula de Turisme i Comerç es torni a reunir per tal d'acabar de perfilar el que vol ser un nou producte turístic, la setmana de promocions i rebaixes a Andorra. El calendari urgeix i no només perquè no queda molt per al mes de maig sinó per la campanya publicitària que es vol fer a l'exterior abans de les dates. Aquest ajustament del temps va fer plantejar en la Taula de Turisme i Comerç ajornar la iniciativa. Tot i això, tant comerciants com des del ministeri es va negar aquesta possibilitat perquè estan disposats a treballar de valent per l'atracció de visitants el vinent mes de maig.

Les agències de viatge amb les seves promocions i paquets turístics ho tindran més difícils per a maig però ho tenen previst ja de cara al mes de novembre.

PEATONALITZACIÓ / La millor opció per fer una prova pilot de la peatonalització de les avingudes Meritxell i Carlemany és tancar el trànsit durant els dies que durin aquestes campanyes. Així ho van proposar des de la Cambra de Comerç, ara però encara queda estudiar-ho amb els responsables de Mobilitat i del comú per saber si pot tenir viabilitat aquesta proposta. Coincideix que en la setmana de maig, concretament el dia 14 se celebra la diada nacional dels agents de circulació, i per aquest motiu també s'ha d'estudiar la possibilitat de tenir els suficients efectius per un bon desenvolupament del trànsit.

Des de les associacions dels comerciants es vol treure les botigues al carrer, i la peatonalització d'aquesta zona facilitaria aquesta iniciativa. «Volem atraure als turistes abans de les rebaixes que vindran per a l'estiu i per això no volem ajornar-ho més», va explicar Susagna Venable, presidenta de la FACA, qui va destacar que tots els comerciants, i també hotelers i restauradors estan engrescats en treballar per aquesta primera edició de la setmana de promocions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT