PUBLICITAT

La Festa Major arriba per partida doble a Encamp i la Massana

Ambdues parròquies van donar ahir el tret de sortida i tenen programades diverses activitats

Per Alex Montero

Imatge d’arxiu del ball de sardanes davant del Comú d’Encamp.
Imatge d’arxiu del ball de sardanes davant del Comú d’Encamp. | Comú d\'Encamp

Un any més, les Festes Majors d’Encamp i la Massana tornen a donar-se cita durant les mateixes dates, seguint l’estela de la ja finalitzada a Andorra la Vella. El concert de Melendi o les activitats passades per aigua, entre altres, deixen pas ara a un grapat de cites culturals, musicals i artístiques a les dues parròquies, donant així la possibilitat a tots els veïns i veïnes del Principat el poder gaudir d’un programa i d’uns dies replerts d’activitats per a tots els públics.
 
Encamp, el cartell més atractiu

El tret de sortida a la Festa Major d’Encamp es va donar ahir, amb actes tan variats com una doble sessió de cycling, un cercavila per tota la parròquia sota el ritme de la batucada Brincadeira o el Sopar del Jovent. La nit va acabar amb el concert de Dalton Bang, grup de versions amb qui vam poder parlar des d’EL PERIÒDIC divendres passat. Una actuació protagonitzada per temes tan reconeguts internacionalment com Y.M.C.A o I will survive, així com altres més propers com Boig per tu o Yo te esperaré, i que van fer gaudir a tot el públic durant l'hora llarga que va durar el concert. Un públic que, més tard, va poder continuar la festa amb la discomòbil, protagonitzada enguany per Toni Peret i Carles Pérez. 

Els més petits seran els protagonistes de la jornada d’avui, amb diferents activitats aquàtiques tan al matí com a la tarda i una sèrie de jocs infantils que els faran passar una bona estona. A més, cal destacar el ball de padrins que se celebrarà a les 19.30 hores a la Plaça dels Arínsols, amb Ingrid Andorra Band, així com una nova actuació musical per amenitzar la nit. Aquesta vegada serà el torn del grup de versions Soul Storm, agafant a mitjanit el relleu Mon DJ i DJ Moncho, els quals es posaran al front de la discomobil. 

Encamp viurà demà un moment únic amb l’entrega de plaques als padrins més grans de la parròquia

Finalment, demà tindrà lloc un dels actes més especials de tota la Festa Major d’enguany: l’entrega de plaques als padrins de més edat de la parròquia a la Casa Comuna. Un moment que promet ser del més especial i que previsiblement comptarà amb la presència dels cònsols d’Encamp, Laura Mas i Joan Miquel Rascagnères.

La Massana no es queda enrere

Amb un programa més escurat que el llençat per Encamp, però igual d’interessant, la Massana va donar també ahir a la nit el tret de sortida a la seva Festa Major. DJ Yera va ser encarregat de posar el ritme a l’inici de la celebració, que durant el dia d’avui continuarà amb diverses activitats com el ball de tarda amb l’Orquestra Sabor Sabor o l’hamburgesada popular, ambdues a la Plaça de l’Esglèsia. L’orquestra tornarà a la tarda per continuar amb la sessió de ball, donant pas al tancament de la jornada amb els sons de DJ Tuny a les 02.30 hores. 

Serà també demà quan la Massana posi punt final a la Festa Major d’aquest 2023, amb una sessió de focs artificials que, tot i estar programada, només es podrà dur a terme si les condicions meteorològiques ho permeten. Abans d’això, a les 12.00 hores tindrà lloc una missa solemne per part de les autoritats i del jovent, la qual estarà acompanyada a més pel organista Ignasi Ribas. La Plaça del Quart de la Massana donarà tot seguit cita als assistents que vulguin  prendre part de l’aperitiu popular acompanyat de la Xaranga Mai Toquem-B.

Sornàs i Arinsal, les pròximes en arribar

Les Festes Majors a Andorra no s’aturen i abans que puguem reprendre l’aire, Sornàs i Arinsal donaran inici a les seves respectives. Mentre que el poblet situat a la parròquia d’Ordino ho farà des del 16 fins el 19 d’agost, el de la Massana acollirà la celebració des del 18 fins el 20 d’agost, ambdues amb un programa que farà gaudir, una vegada més, a tots els veïns i veïnes d’Andorra d’activitats per a tots els públics i molt de ritme musical.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT