Don ‘Rubénbauer’

Un solitari golàs de Rubén Bover dona la victòria a l’FC Andorra en el partit inaugural de la temporada

Per Pol Forcada Quevedo

Els jugadors de l’FC Andorra celebren el gol de Bover.
Els jugadors de l’FC Andorra celebren el gol de Bover. | @FCANDORRA

L’FC Andorra i el CD Leganés s’havien vist les cares en tres partits oficials, un de Copa del Rei de la temporada 2019-20 i els dos del curs anteriors. Tots ells, però, van acabar amb empat a u. Així, el duel d’ahir, el quart, i el primer de la LaLiga Hypermotion, va finalitzar a favor de l’equip del Principat després d’imposar-se per 0-1 gràcies a un golàs des de fora l’àrea de Rubén Bover.

El duel va començar amb uns locals més intensos, sobretot pel que fa a la pressió i la cerca d’oportunitats. Els de Sarabia, però, es van saber refer ràpidament i ja van mostrar el seu estil de joc característic, amb sortida de pilota dels centrals, que no tenien cap pressa per trobar espais en la defensa contrària. La primera ocasió pels tricolor va arribar al minut vuit, quan Calvo va rebre sol la pilota dins l’àrea, però un mal control va evitar que es col·loqués el 0-1 al lluminós.

A partir de llavors, el matx es va convertir en un ball d’anades i tornades per ambdós conjunts. No va ser fins al minut 15 que Pampín va haver de treure amb el cap la pilota d’un remat rival que a poc va estar de ser el primer gol. Tres minuts després, Raba va aprofitar una adormida de Vilanova per rebre sol una passada de la seva defensa i anotar el primer de la nit, tot i que va acabar anul·lat per fora de joc.

A la meitat del primer temps, costava trobar oportunitats clares. Una d’elles la va tenir Nieto, que va enviar l’esfèric per sobre el travesser després que Calvo es fes una bona jugada per la banda i li passés la pilota. Just després va arribar el primer i únic gol del matx, obra de Bover des de fora de l’àrea després de rebre l’esfèric d’una bona jugada de Nieto, controlar-lo amb el pit i encanonant-lo directe al fons de la xarxa de Jiménez, a qui l’estirada no li va servir per aturar el potent xut.

L’alegria va poder durar poc als andorrans, ja que el mateix capità tricolor a poc va estar de fer un altre golàs, aquest cop en pròpia porteria després de fer, desequilibrat, una passada que a res es va quedar d’entrar. Abans del xiulet, Ratti va treure a lluir virtuts per fer una salvada que a poc va estar de suposar l’empat.

Ja en la represa, els pepineros van sortir més endollats, sobretot en la pressió a camp contrari, però de poc els va servir, a l’inici, contra un FC Andorra que sortia amb la pilota als peus sense problema. Bover, de nou protagonista, va recollir una mala sortida de pilota dels locals per tornar a provar sort des de lluny, però el xut va sortir fregant el pal. Als 10 minuts, els de Borja Jiménez van començar a estrènyer de valent per capgirar el resultat. Així, van provocar diverses errades en la sortida de pilota dels del Principat. Una d’elles la va aprofitar Cissé amb un xut que no va trobar porteria.

Accions similars es van anar succeint i els andorrans es van anar tancant en camp propi. Tot i això, en un contraatac a poc van estar d’ampliar distàncies al lluminós. Lobete va retallar al porter contrari per després enviar la pilota al pal, el refús el va recollir Nieto, que va xutar directe sobre Jiménez. En la següent jugada, Perea a res va estar de posar l’1-1. El porter blanc-i-blau va tornar a ser protagonista poc després, aturant  a la perfecció amb una magnífica estirada un nou tir de Lobete.

A falta de 20 minuts per finalitzar el partit, Cissé va tornar a rebre una mala sortida tricolor per, només en veure Ratti avançat, provar sort des de molt lluny. Per fortuna pels de Sarabia, el rebot, per força, va sortir rebotat per sobre de la porteria. Just després, Raba va rebre una passada alta entre centrals per enviar un potent xut i obligant el porter argentí a enviar l’esfèric a córner. Arribats al minut 80, tot i les ocasions dels locals, la possessió era dominada en un 70% pels visitants. En els darrers minuts, Ratti va tornar a salvar els seus aturant ocasions de perill per donar els primers tres punts del curs a l’FC Andorra.

El pròxim matx per als andorrans arriba aquest divendres amb la visita a l’Estadi Nacional de l’FC Cartagena, a les 19.00 hores.

- Els destacats -

· Álex Calvo: Incansable. Una de les cares noves aquest curs va deixar més que bona nota en el seu primer partit oficial. Incansable per la banda, va crear perill per la dreta i també va ajudar en accions defensives.

· Anderson Arroyo: Imbatible. L’altra nova incorporació va fer oblidar la marxa de Mika Mármol en tasques defensives. En central, va fer mostres del seu nivell tant en joc aeri com avançant-se a les jugades, sent un mur imbatible.

- Les claus -

· Les dades van fer goig, amb un 68% de possessió tricolor i sense deixar de banda en camp moment, ni amb la forta pressió rival, l’estil de joc característic de l’equip.

· La cooperació en atac i en defensa, amb l’inici de jugada des de baix i les ajudes defensives dels atacants van permetre mantenir el resultat i donar el triomf als andorrans.

· Sota pals. L’actuació de Nico Ratti va ser la salvadora pels de Sarabia amb aturades importants. Si no fos per l’argentí haguessin suposat un canvi de marcador.