PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llista d’espera de tres anys per a tenir un pis de Jovial

Una setantena de joves esperen poder accedir a pisos d’una sola habitació

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de l’edifici dels pisos de Jovial.
Imatge d’arxiu de l’edifici dels pisos de Jovial. | Arxiu ANA

El problema de l’habitatge afecta tots els col·lectius però n’hi ha alguns, com el dels joves, que encara tenen més dificultats en l’accés. Un dels recursos que tenen al seu abast a la capital són els pisos de Jovial. La llista d’espera per a poder accedir a un dels habitatges que la corporació de la capital té a Jovial és d’entre dos anys i mig o tres anys. D’aquesta manera, segons les dades facilitades pel comú, per a poder viure en un dels pisos d’una sola habitació o en un estudi hi ha una llista d’espera de 70 joves, i per als de dues habitacions el llistat està compost per 11 famílies. A més, hi ha una persona en llista d’espera per a un dels pisos de mobilitat reduïda.

En aquest sentit, des del comú destaquen que tots els pisos estan ocupats i que el que resta d’any no hi ha la previsió que ningú deixi el seu habitatge. L’any que ve la situació podria ser diferent, ja que és previst que finalitzin alguns contractes, amb la qual cosa es podria donar resposta a algunes de les persones que es troben en llista d’espera. Tot dependrà, però, del que pugui dir la nova llei del Govern sobre la pròrroga de contractes.

Cal recordar que a l’edifici de Jovial hi ha un total de 58 pisos d’una habitació o estudis i 14 de dues habitacions. A més, altres vuit pisos estan llogats al Govern, que els destina a diferents programes socials i que actualment estan ocupats. Altres tres habitatges estan destinats a persones amb mobilitat reduïda, segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT