PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra presentarà nou novetats a la Setmana del llibre en català

Serà del 8 al 17 de setembre al Moll de la Fusta, al Port de Barcelona

Per El Periòdic

Cartell de la 41a Setmana del Llibre en Català que tindrà lloc del 8 al 17 de setembre.
Cartell de la 41a Setmana del Llibre en Català que tindrà lloc del 8 al 17 de setembre. | La setmana del llibre en català

Andorra presentarà nou novetats editorials a la 41a edició de la Setmana del llibre  en català que tindrà lloc del 8 al 17 de setembre al Moll de la Fusta situat en el port de Barcelona. El Principat hi serà present gràcies a l’estand promogut pel Ministeri de Cultura, que se situarà al mòdul 44, i per l’activitat El matí d’Andorra que serà dissabte 16 de setembre a les 11.00 hores a l’escenari dos amb l’objectiu de presentar les últimes novetats escrites al país.

Enguany, els nous llibres que es presentaran en El matí d’Andorra estan organitzats en tres categories: història, narrativa i catàstrofes naturals. Pel que fa a la categoria d’història, les peces editorials escollides són Andorra i la Guerra Civil Espanyola de Pau Chica, publicat per l’editorial Aloma i un dels llibres més venuts en la passada edició de Sant Jordi; Traces i rastres de la II Guerra Mundial a Andorra de Claude Benet i publicat per l’editorial Anem; i Aquí les penjaven de Robert Pastor, reedició de l’editorial Miranda. Les novetats en narrativa que es presentaran en dos blocs seran Shangai Andorra de Joan Peruga i Txema Díaz, publicat  per l’Editorial Andorra, El que mai et vaig dir de Noemí Rodríguez i publicat per l’editorial Límits, ambdós han estat els llibres més venuts de Sant Jordi 2023; La Vall dels Andosins d’Alan Ward i publicat per l’editorial Medusa; i Quadern Blau d’Albert Pijuan, ambdós publicades per l’editorial Medusa. 

Finalment, en la secció de catàstrofes naturals es presentaran dos títols: Catàstrofes i riscos naturals al Principat d’Andorra de Joan Lluís Ayala i publicat per l’editorial Masegosa, i Aiguat 1982-2012: 30 anys de les inundacions a la comarca de la Seu i Andorra de Ramon Ganyet, Jordi Mas, Eron Estany i Joan Ganyet, publicat per l’editorial Salòria.

DESTACATS DE LA 41A EDICIÓ / El 27è premi Trajectòria s’atorgarà a l’escriptora Mercè Ibarz. Tal com es va explicar des de l’organització, s’ha decidit donar-li aquest guardó «perquè és autora d’una obra única en la nostra literatura, pionera en molts camps: en la fusió de gèneres i disciplines —el cinema, els tebeos, les històries orals, la novel·la, el periodisme, la música, la foto, l’assaig, la pintura...— i per a portar a la narrativa els canvis en el món rural de les darreres dècades i en la introducció del jo». La tercera edició del premi difusió, que reconeix a una personalitat pública que destaca per contribuir de manera notable a la divulgació, foment, promoció i projecció de l’edició i la literatura en català serà pel músic Roger Mas i la seva «incansable tasca dels darrers anys per la promoció de la literatura catalana a través de la interpretació i popularització de poetes com Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Miquel Martí i Pol, entre d’altres», segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT