Clàudia Herrera i Iván Tejero vencen a la Travessa Pas de la Casa

La cursa més llarga era de 10 km i 610 metres de desnivell positiu

Un instant de la cita.
Un instant de la cita. | Comú d\'Encamp

Ahir al matí es va disputar, a la parròquia d’Encamp, la segona edició de la Travessa Pas de la Casa. La sisena prova dins la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra va tenir un total de tres circuits disponibles amb distàncies i desnivells per a tots els públics i nivells. La cursa més llarga va ser l’anomenada Antenes amb 10 quilòmetres de distància i 610 metres de desnivell positiu. Amb sortida i arribada a la plataforma de Grandvalira (pistes d’esquí), els corredors van haver de pujar al Port d’Envalira, passant per Grau Roig i l’estany de les Abelletes. En categoria sènior femení, la guanyadora va ser Clàudia Herrera en un temps final de 1h04’59”. Jacki Holt i Noelia Martín la van acompanyar al podi en segona i tercera posició en uns cronos finals de 1h09’16” i 1h17’10” respectivament. En la categoria masculina, el guanyador va ser Iván Tejero en un temps de 51’16”. Luis Miguel Rosario va ser el segon classificat en un crono de 52’45”. Franco Catini va completar el podi sènior masculí en un temps de 53’23”.

El segon traçat va ser la Directa de cinc quilòmetres i 408 metres de desnivell positiu amb pujada al Coll Blanc i baixada per diferents camins de l’estació. Aquesta prova era només puntuable per als U12 i U14. Finalment, per a un públic familiar, es va dur a terme una prova de tres quilòmetres amb 155 metres de desnivell positiu no puntuable per a la Copa d’Andorra.

En la prova de cinc quilòmetres, el guanyador en les categories U12-14 va ser Joan Lluch en un temps de 42’55”. En la mateixa categoria femenina la guanyadora va ser Laïa Héaulme en un crono de 57’29”.

El cònsol menor de la parròquia encampadana, Jean Michel Rascagneres, va assegurar que des del comú «estem contents de donar suport a aquesta iniciativa privada, que ve de joves emprenedors de la parròquia». A més, va destacar la gran participació i va remarcar que la segona edició «ha repetit l’èxit de l’any anterior». Per tot, «des de la corporació felicitem a tots els voluntaris del Pas de la Casa que es volquen en aquesta cursa i a tota l’organització», i va celebrar que els participants gaudissin «per aquestes muntanyes, un veritable símbol de la parròquia». Cal destacar que la jornada va comptar amb amenització musical i un sorteig de diferents productes i obsequis per als corredors, i que un cop acabades les curses es va fer un dinar popular per a participants, acompanyants i voluntaris.