PUBLICITAT

Andorra la Vella

L'FC Andorra viatja a Butarque amb "les idees molt clares"

Sarabia veu "un millor equip" que l'any passat per a l'inici de LaLiga contra el Leganés

Per Joan Jiménez

Eder Sarabia conversant amb Carles Puyol, aquest matí a l'Estadi Nacional.
Eder Sarabia conversant amb Carles Puyol, aquest matí a l'Estadi Nacional. | FC Andorra

L'FC Andorra agafarà avui el tren cap a la Comunitat de Madrid amb motiu del partit inicial de LaLiga Hypermotion 2023-24. Abans de l'entrenament d'aquest matí previ al viatge cap a Butarque, Eder Sarabia ha comparegut en roda de premsa per a comentar l'estat de l'equip a l'hora d'afrontar l'inici de la lliga i com afronta l'FC Andorra aquesta temporada.

Sarabia ha esmentat que l'equip "està preparat" per aquesta nova temporada al futbol professional, tot i lamentar que les tres primeres jornades de competició es donin amb el mercat de fitxatges encara obert, la qual cosa, fent referència a les declaracions de l'entrenador "pepinero", Borja Jiménez, "no afavoreix a ningú. Però és algo que ja sabem i estem preparats". A més, l'entrenador tricolor ha recalcat el fet que "l'any passat teníem encara menys jugadors en aquesta primera jornada. Ara hi ha gent que acaba d'arribar, que encara s'han de posar a to, però la veritat és que ha sigut una pretemporada molt bona amb molt bones sensacions". Sarabia ha vist durant els darrers partits amistosos de preparació que "som un equip amb molta gana i amb moltes ganes de millorar".

L'entrenador tricolor ha fet un balanç sobre l'equip del final de la temporada passada i de l'inici d'aquesta competició d'enguany. Sarabia ha esmentat que "crec que estem fent un millor equip" que la campanya anterior, que si bé "és veritat que han sortit jugadors importants, però sabíem o intuíem que aquest any tindríem més fàcil el fet de poder accedir a certs jugadors que, per exemple, l'any passat no valoraven el fet de venir aquí i aquesta temporada sí que ho han fet. A més, crec que la majoria dels fitxatges que han vingut han estat primeres opcions". Respecte als objectius plantejats per aquest any, Sarabia ha esmentat que "seran jugar bé, continuar evolucionant com a equip i com a club, tractar de consolidar-nos a la categoria i que això ens permeti continuar tenint il·lusió perquè, en un futur, aspirar a coses més importants". Respecte al somni d'un possible ascens, Sarabia ha sentenciat al·legant que "les coses, per a aconseguir-les, primer cal somiar-les, imaginar-te-les i desitjar-les. Però demà comencem una lliga de 126 punts que, com ja vam aprendre a la temporada passada, tindrem moments complicats. No parlaré molt de classificacions i d'objectius així perquè crec que no ens ajuden. Són expectatives que després et creés, que vas comparant després... Si les estàs aconseguint, tens pressió i ansietat per a mantenir-les. Si no, tens la frustració perquè no estàs on t'havies marcat estar". A més, Sarabia ha testificat que aquesta segona temporada a LaLiga Hypermotion s'ha de "continuar prenent-nos això com un premi".

El tècnic tricolor va voler recalcar la figura de Manu Nieto, davanter que s'ha reincorporat a les files de l'FC Andorra després d'una cessió a l'SD Eldense que va finalitzar amb l'ascens a la categoria de plata del conjunt d'Alacant. Sarabia es va desfer en elogis parlant de Nieto, al·legant que "és una bomba", mencionant que "tenim un gran davanter que és Manu Nieto. No ho dic per dir perquè ara ho hagi de dir, ho dic de veritat ... Veiem el canvi que ha fet ell mateix, està sent capaç d'explotar totes les condicions". A més, l'entrenador tricolor va sentenciar que "si el rendiment que ha donat Manu Nieto en pretemporada l'hagués donat un davanter que haguéssim fitxat, estaríem dient que tenim una bomba espectacular".

L'estrateg ha declarat que "estem preparats per a fer front a les diferents versions que ens podem trobar del Leganés". El rival ha perdut per aquesta temporada jugadors que l'any passat van provocar algun mal de cap pels tricolor, com és el cas de Jon Karrikaburu, però aquestes baixes no fan baixar la guàrdia als tricolor. Sarabia va declarar que "sense dubte, és un equipàs, ve de ser una de les millors plantilles en els últims anys que, per diferents motius, no han aconseguit donar amb aquella tecla que els faci rendir com a ells els hi agradaria. Però, evidentment, el Leganés no fa molt estava a Primera Divisió i que és un dels galls de la categoria, sempre aspira al millor". L'estrateg tricolor va reconèixer el fet que el club "pepinero" va una mica mancat de jugadors, però va recordar les declaracions de Jiménez on al·legaven que saben quin tipus de jugadors volen incorporar a les seves files durant la resta del mercat. En conclusió, Sarabia espera del Leganés que "demà presentaran un 11 de garanties i ens exigiran molt".

Finalment, Sarabia va recalcar el gran nivell que torna a mostrar la categoria de plata del futbol espanyol. Els equips recentment descendits des de la Primera Divisió, l'RCD Espanyol, l'Elx i el Reial Valladolid són tres equips als que tenir molt en compte a l'hora d'avaluar la dificultat que mostra aquest any LaLiga Hypermotion. A més, l'estrateg tricolor va fer referència als nous benvinguts a la categoria, com l'Amorebieta, afegeixen més dificultat a la categoria. Prova d'aquest fet és l'empat d'ahir del conjunt basc contra un poderós Llevant ja consolidat a la categoria. Sarabia va sentenciar que, en aquesta categoria, "et pot guanyar qualsevol".

Cal esmentar que avui, durant la sessió d'entrenament previ al viatge a Leganés, l'Estadi Nacional ha comptat amb la presència del mític defensa del FC Barcelona i de la selecció espanyola, Carles Puyol, que se l'ha pogut veure conversant amb Eder Sarabia i el director esportiu, Jaume Nogués.

PUBLICITAT
PUBLICITAT