PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany celebra la festa de la joventut

En aquesta celebració els joves troben un espai on expressar-se i passar-ho bé

Per Anna Mencos

Un dels estands ubicats al Prat del Roure escaldenc.
Un dels estands ubicats al Prat del Roure escaldenc. | A.M.

L’Espai Joventut del Comú d’Escaldes-Engordany va organitzar ahir a la tarda una festa amb motiu del Dia Internacional de la Joventut, i que pretenia donar un espai perquè els joves de la parròquia es puguin expressar. Durant la jornada, que va durar des de les 17.00 a les 22.00 hores, es van fer quatre actuacions musicals de diferents grups, com per exemple els guanyadors de l’any passat de l’Escaldes Sound, que tornen a aquesta festa, ja que l’any passat al final no hi van poder actuar. També van actuar tots aquells que es van presentar al concurs d’Escaldes Sound d’aquest any. La consellera de Promoció i Dinamització Turística i Econòmica, Meritxell Massoni, va explicar que la guanyadora del concurs no hi ha participat, ja que s’encarregarà de tocar en el Concurs de Cervera, mentre que els guanyadors de Cervera van venir a fer el concert al Principat. Finalment, també van actuar els dos finalistes que tal com va explicar Massoni «no van guanyar, però que els hem donat com a premi que avui puguin tocar». La consellera va descriure la festa com un espai perquè «el jovent es pugui expressar», perquè pugui fer arribar les seves opinions i informar-se de diferents propostes i alhora passar-s’ho bé en dia «lúdic i agradable».

D’altra banda, també es podien trobar uns estants on hi havia representants del Fòrum de la Joventut i del Consell d’Europa, perquè els joves s’expressin i facin arribar les seves propostes. També hi havia algun estant de venda de samarretes i de productes musicals.

En aquest sentit, Massoni va destacar molt especialment l’espai del Consell d’Europa, a través del qual els joves poden mostrar les seves opinions per fer-les arribar a aquest organisme.

Així, la consellera escaldenca va posar èmfasi en què la representant del Consell d’Europa està recollint les propostes per fer-les arribar, «això és superinteressant i em sembla que és la primera vegada que es fa, i és un espai on ells poden opinar, recollir les inquietuds i fer-les arribar al Consell d’Europa que és un organisme prou important i una via directa».

La consellera recordava que la vocació de l’Espai Jovent d’Escaldes és oferir un espai d’intercanvi d’opinions i també de diàleg. De fet, va explicar que per aquest motiu s’ha impulsat una assemblea, on els joves de la parròquia que acostumen a anar a l’espai, hi ha una tarda a la setmana que fan l’assemblea i proposen els temes que els interessen i que els preocupen i es crea de fòrum de debat. «Això és el que volem», manifestava Massoni, tot afegint que tota aquesta informació l’estan donant a l’estant que tenen al costat de l’escenari.

ESPAI JOVENT

Preguntada sobre l’afluència de joves en aquest espai i la seva franja d’edat, la consellera Massoni explicava que des de finals de l’any passat han notat un augment considerable de jovent que hi va, i sobretot respecte a les diferents edats. La consellera va comentar que hi va haver un moment on es van preocupar perquè la gent que acudia a l’Espai de Jovent, tot i ser joves, tenien de 18 anys cap amunt, i manifestava que tot i que són molt importants, «ells tenen molta més tria per a fer. Trobàvem a faltar els joves de 14 a 18 anys poder-los oferir coses que els agradessin, i aquesta és la franja d’edat que hem millorat i hem ampliat», detallava Massoni. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT