PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra és un paradís per als amants de les bicicletes

Per Bruna Luque

Per als amants de l’aventura sobre dues rodes, Andorra s’erigeix en un paradís inigualable. Tant per als residents que gaudeixen de les nombroses rutes ciclistes en totes les seves modalitats, com per als visitants que trien el nostre petit país com a destí per a l’emoció en moviment. El Principat, amb el seu encant estival i atractiu al llarg de tot l’any, ofereix un ventall de possibilitats per a practicar tota mena d’activitats vinculades al ciclisme.

La passió per les bicicletes ha florit en el teixit cultural d’Andorra durant generacions. Aquesta nació també captiva ciclistes professionals que acudeixen aquí per entrenar-se. No obstant això, més enllà de les pràctiques individuals, Andorra ha estat l’amfitrió d’esdeveniments ciclistes d’alt nivell, com el Tour de França i la Volta a Espanya. El Principat també obre les portes als cicloturistes, aquells que busquen descobrir els nostres enlairats ports de muntanya o simplement gaudir d’un recorregut de BTT.

Siguis ciclista professional, apassionat, novell o simplement un enamorat de les bicicletes, Andorra ofereix infinites oportunitats per a submergir-se en aquest univers.

Sobre carretera
Andorra desplega amb orgull 21 desafiants ports de muntanya, esperant per oferir-te l’experiència d’un autèntic ciclista professional sobre l’asfalt. Encara que la grandària del país podria considerar-se petita, l’amplada de les seves ofertes per als amants de les bicis de carretera és considerable. Amb innumerables quilòmetres que posen a prova els teus límits sobre dues rodes.

Muntanya i diversió als cims
Si la teva passió es divideix entre les carreteres asfaltades i els camins de muntanya, Andorra t’ho fa fàcil. Tant si et sents còmode fent un tranquil recorregut de BTT, baixant per les pistes o absorbint adrenalina a través del descens, trobaràs rutes per a tots els gustos i nivells de dificultat. L’experiència BTT al país és digna de provar, gràcies als cims a tocar dels 3.000 metres d’altitud i les més de 200 rutes i descens per als més aventurers.

Des dels nostres valls es despleguen circuits i rutes de tota mena. Un exemple són els parcs de fusta, dissenyats als vessants de les muntanyes amb vistes espectaculars. A més, les estacions d’esquí, ara lliures de neu a l’estiu, s’omplen d’entusiastes de la BTT.

Motor econòmic
Andorra és testimoni d’un florent mercat d’empreses dedicades al ciclisme. Sigui en el lloguer d’equipament, venda, rutes guiades o altres serveis relacionats, les empreses locals són protagonistes d’aquest auge. 

Pel que fa a botigues i establiments de BTT, Andorra brilla amb la diversitat i qualitat de les opcions arreu. 

A més, si portes la teva pròpia bicicleta i pateixes un petit contratemps, no cal que et preocupis. Els tallers de reparació dels establiments et resoldran els problemes.

E-bike: un model per a sortides familiars
El lloguer de bicicletes elèctriques està experimentant un creixent interès a Andorra. L’ús de l’e-bike s’està consolidant com un element fonamental en les sortides familiars, permetent a persones que abans no consideraven aquestes escapades, gaudir d’excursions amb l’ajuda del motor elèctric. Per fer aquest esport més accessible, Grandvalira Resorts ha creat noves rutes senyalitzades per a bicicletes elèctriques a diversos sectors, per fomentar l’experiència.

Promoció del ciclisme femení
L’associació Andona ha abraçat amb passió l’objectiu de fomentar el ciclisme femení. Iniciatives com la Social Ride Andona han ajudat a engrandir aquesta missió. 

L’esforç i la constància són els elements que no coneixen barreres de gènere, i Andona compta amb un grup de prop de 300 socis femenins i masculins.

Allotjaments afins als ciclistes
Andorra ofereix un ventall d’allotjaments que ostenten distincions de cicloturisme. Alguns hotels disposen de sales amb eines, taules de treball i zones especials amb bombes d’aire perquè els ciclistes puguin preparar les seves bicicletes. A més, es proporcionen espais segurs per a emmagatzemar les bicicletes i l’equipament. Per als interessats, els segells de cicloturisme atorgats pel Govern, així com els segells de Cycling Friendly, garanteixen aquesta comoditat.

Amb les oportunitats infinites, Andorra esdevé una destinació ideal per als apassionats de les bicis. No hi ha excusa per no explorar les rutes. Així que continua pedalant i aprofita aquestes oportunitats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT