Heroic Santa Coloma

El conjunt colomenc va estar a punt de sorprendre un AZ Alkmaar, que finalment va guanyar per un gol de falta

Per Joan Jiménez

Un moment del partit.
Un moment del partit. | @m4rv_d3sign

L’FC Santa Coloma, després d’un desplegament físic notable i una estratègia de catenaccio portada a terme de forma meritòria, no va poder evitar la derrota contra l’AZ amb un gol afortunat de falta.

L’FC Santa Coloma va sortir al camp disposat a deixar tota la suor i esforç que pogués per a fer un paper digne davant d’un totpoderós AZ i, en un principi, ho aconseguia. Els de Cheryshev, durant els primers minuts del joc, demostraven no atemorir-se davant del rival i resistint prou bé les ofensives neerlandeses, tractant d’enxampar els vermell-i-blancs al contraatac a la mínima oportunitat possible. Aquesta estratègia anava produint resultats bastant satisfactoris, ja que els colomencs anaven rascant algunes faltes i córners que marcaven la presència de l’equip andorrà al mateix temps que enviaven el missatge als neerlandesos de què no vendrien gens barata la seva pell. En una jugada dubtosa, l’AZ va reclamar unes mans a l’àrea colomenca que haguessin suposat un penal que afectés la moral dels jugadors de Cheryshev, però l’àrbitre no va veure res i continuava un partit on l’FC Santa Coloma continuava aconseguint mantenir-se viu. Tot seguit, l’AZ es va adonar que aquest partit no seria senzill i va pujar una marxa més al seu joc per intentar trencar el cadenat colomenc.

A l’inici de la segona part, l’FC Santa Coloma aconseguia donar feina al porter de l’AZ, l’australià Mathew Ryan, però aquest va evitar moure el marcador. Tot i això, l’AZ continuava sent el preferit de l’eliminatòria i quasi marca Sugawara en un xut que, per fortuna dels colomencs, va marxar per la línia de calç. L’FC Santa Coloma continuava donant guerra en el terreny de joc, provocant més d’una intervenció del porter australià. L’FC Santa Coloma anava aguantant molt bé el ritme d’un AZ que es començava a posar nerviós, però lamentablement, una desafortunada falta xutada per Karlsson al minut 73, despistava al porter Gomes després d’un toc en Mihailovic que suposava el 0-1 a favor dels neerlandesos que espatllava el gran partit que estaven aconseguint els jugadors de Cheryshev. Els colomencs van continuar demostrant que no serien un equip que regalaria res i van continuar tractant de perforar la porteria de Ryan. Però a mesura que anaven passant els minuts, els jugadors colomencs s’anaven veient afectats pel cansament que va suposar l’haber desplegat tant d’esforç durant tot el partit. Sense poder marcar el que hagués sigut un mes que merescut gol, l’àrbitre pita el final i l’FC Santa Coloma perdia el partit d’anada contra l’AZ.