PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino i el Govern esperen que la residència arribi a bon port

El cap de Govern creu que el comú «té la paella pel mànec»

Per El Periòdic

Eva Choy i Josep Àngel Mortés durant la sessió de consell de comú.
Eva Choy i Josep Àngel Mortés durant la sessió de consell de comú. | ANA/M.R.

Tant des del Govern com des de la majoria comunal del Comú d’Ordino consideren que el projecte de centre geriàtric a la parròquia arribarà a bon port. D’aquesta manera, després que ara fa un parell de setmanes el projecte quedés en suspens, des de l’Executiu el cap de Govern, Xavier Espot, va manifestar que es considera que una «infraestructura d’aquestes característiques és una bona infraestructura i m’atreviria a dir que això també ho pensa la globalitat dels consellers de la majoria, altra cosa és que potser hi ha una part de la majoria que creu que el projecte s’havia de meditar i treballar millor», i va afegir la predisposició del Govern «d’ajudar, d’acompanyar per acabar de bastir el projecte perquè acabi de convèncer la majoria». Al seu torn, el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat d’Ordino, Eduard Betriu, va admetre divergències en el si de la majoria, però també va emfasitzar que són «temes que es poden arreglar i tenim clar que hi haurà un acord i quan tot estigui arreglat sortirà el plec de bases, no en tinc cap dubte».

Així, Espot, que va reiterar que «la paella pel mànec» d’aquest projecte el té el comú, va incidir en la necessitat d’una infraestructura d’aquestes característiques al país, ja que «els recursos estan actualment al límit». D’aquesta manera, tot i que va defensar novament l’aposta per l’atenció domiciliària va remarcar que sempre hi haurà una part de persones que necessitaran estar «institucionalitzades» i, per tant, calen centres residencials com el que es projecta a Ordino. El cap de Govern, en conseqüència, va defensar que des de l’Executiu s’ajudarà perquè aquest projecte arribi a bon port i ha incidit que no sembla que estigui «descartat» sinó que tot indica que està «a l’ordre del dia».

Segons informa l’ANA, al seu torn, Betriu va lamentar que se n’hagi fet «un gra massa» de les divergències que hagi pogut suscitar el projecte i va destacar que «a curt o llarg termini» aquesta residència veurà la llum, ja que és «un molt bon projecte per a Ordino i Andorra». En aquest sentit, va defensar que aquesta és l’opinió de la majoria i que més enllà de les divergències, aquestes es poden «arreglar». El que no té tan clar el conseller de la majoria és si el concurs es podrà convocar aquesta legislatura o s’haurà de posposar per a la següent, en tot cas, va manifestar que qui arribi al comú tindrà «sobre la taula» el projecte. El que va defensar és que no s’ha de «voler córrer» i que el més important és que tant des de la majoria, com des de la minoria i de manera «indispensable» des d’Afers Socials, que és qui en té «les competències», es pugui fer «aportacions» a aquest projecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT