PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Gili vol fer públiques les places d’aparcament al Clot d’Emprivat

Diversos propietaris volen crear més torres a dues illes prop de l’Avinguda Carlemany

Per Maria Lozano

Imatge de les torres d’Escaldes-Engordany.
Imatge de les torres d’Escaldes-Engordany. | M.L

El Comú d’Escaldes-Engordany està treballant actualment perquè els propietaris del Clot d’Emprivat puguin cedir places d’aparcament a la corporació en les construccions de la zona. Així ho va explicar ahir la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, ja que va explicar que hi ha un neguit per la ciutadania per la pèrdua d’aparcament, i que per això el comú negocia que la sessió per construir es pugui fer, en part, per espècie. Gili va voler destacar que estan treballant per tenir-los, ja que «tot i que sembla que la majoria d’aparcament de la parròquia sigui pública, no ho és, i estem pagant cada mes».

Per altra banda, la cònsol va explicar que hi ha dues illes on diversos propietaris estan disposats a construir, el que semblaria a ser dues torres. Aquestes illes són justament els espais dels quals s’està fent una exposició pública dels estudis de volumetria, tal com sortia publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

Gili va recordar que arran dels canvis que la corporació va impulsar en el pla d’urbanisme per compensar part de l’impacte de la construcció de torres, que va remarcar que va ser «en l’anterior mandat», els propietaris que tirin endavant construccions a la zona han d’alliberar un 50% del terreny, que la cònsol va remarcar que «pot arribar a ser del 64%». Això vol dir que les torres que es construirien tindrien una fisonomia diferent de l’actual, més estretes, a més que els promotors puguin fer aparcament soterrat. En aquests aparcaments és on el comú podrà rebre algunes places de pàrquing, «per a poder compensar la pèrdua de superfície», com va argumentar la cònsol major.

Com s’ha esmentat, Gili va explicar que propietaris tenen «ganes de construir torres» en dues illes: una a tocar de l’Avinguda Carlemany i l’altra, just al costat. El procés per a la materialització dels projectes ja s’ha iniciat amb l’exposició pública dels estudis de volumetria, i ara és on es poden presentar al·legacions. Després «se seguirà el que és habitual» en el cas que els promotors vulguin construir. Gili també va comentar que la moratòria sobre la construcció no pot afectar els projectes, ja que «aquesta aturada podria estar aixecada o podria ser que els promotors vulguin destinar els habitatges a lloguer, amb la qual cosa no els afectaria la mesura cautelar».

Respecte als estudis de càrrega, va argumentar que «no se n’ha de parlar, ja que no és una eina únicament comunal, si no és una feina que es fa entre els comuns i el mateix Govern», perquè les diferents corporacions incloguin en aquestes avaluacions aspectes com els recursos naturals o les necessitats d’infraestructures». Així doncs, va voler destacar que «és una reflexió que s’ha de fer de manera conjunta, i l’actual majoria».

Llar de jubilats / Per altra banda, Gili va explicar que li consta que s’està seguint el calendari marcat de la llar de jubilat i va destacar que ha d’estar enllestida per la tardor. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT