PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nou itinerari per mostrar els canvis socioeconòmics d’Andorra de la segona meitat del segle XX

Aquest explica la vida al país per les quatre cases museus, casa d’Areny-Plandolit, casa Cristo, cal Pal i casa Rull

Per El Periòdic

Una imatge de cal Pal.
Una imatge de cal Pal. | Cal Pal

La transformació econòmica d’Andorra de la segona meitat del segle XX va propiciar el gran salt a la modernitat, els temps van canviar i la societat rural tradicional va experimentar diferents modificacions. Per donar testimoni d’aquesta transformació i per conservar l’herència de l’hàbitat rural a Andorra s’ha impulsat l’itinerari específic que explica la vida al país abans dels canvis socioeconòmics, per les quatre cases museus, casa d’Areny-Plandolit, casa Cristo, cal Pal i casa Rull.

Per aquest motiu, s’ha reeditat un fulletó informatiu amb una breu descripció de les cases museus i la informació bàsica (preu, horaris, contacte...) disponible en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) i també es pot descarregar a www.museus.ad.

Aquest itinerari dona testimoni dels diferents estaments socials i formalitza una ruta museística que permet recobrar vivències i records fonamentals per a la memòria col·lectiva del Principat. Una experiència cultural única que apropa els visitants als valors de les antigues comunitats rurals, segons valoren des de l'Executiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT