PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Santa Coloma, disposat a tot en la visita de l’AZ Alkmaar

El conjunt de Cheryshev s’enfronta a l’equip neerlandès en la penúltima ronda prèvia de la Conference

Per Joan Jiménez

Els jugadors de l’FC Santa Coloma durant l’entrenament d’ahir a l’Estadi Nacional.
Els jugadors de l’FC Santa Coloma durant l’entrenament d’ahir a l’Estadi Nacional. | @m4rv_d3sign

L’FC Santa Coloma s’enfronta avui a un dels partits més difícils i emocionants de tota la seva història. Després de dur a terme una temporada per emmarcar a la UEFA Conference League, superant en les darreres rondes prèvies al Pen-Y-Bont de Gal·les i a l’FK Sutjeska de Montenegro, els nois de Cheryshev reben la visita d’un gran de l’Eredivise, l’AZ Alkmaar. Avui a les 19.00 hores, a l’Estadi Nacional, es jugarà el partit de més alta instància en una competició europea que ha disputat mai un equip andorrà. Les condicions no són favorables a una classificació colomenca, però tot i així, l’FC Santa Coloma està disposat a deixar tot el seu esforç sobre la gespa i, oblidant una mica el possible resultat, quedar satisfets després del xiulet final del seu rendiment i actuació contra un rival de gran nivell com és l’AZ.

L’equip d’Alkmaar es mostra com una barrera molt difícil de superar, sent l’actual semifinalista de la Conference League i tenint lligues i copes nacionals dels Països Baixos a les seves vitrines. L’AZ compta amb un pressupost 50 vegades més gran que el del conjunt colomenc, a més de tenir jugadors amb llarga trajectòria en el futbol d’elit i internacional. Exemples d’aquests són el porter australià, Mathew Ryan, exporter de l’Arsenal i el València, i capità en les convocatòries de la seva selecció nacional. A més, també destaca la presència del fill de l’exjugador Mark Van Bommel, Ruben. Aquest és un dels rivals més forts al que qualsevol equip andorrà s’hagi hagut d’enfrontar en una competició europea.

L’FC Santa Coloma afrontarà aquest partit com un premi a la seva gran trajectòria per la UEFA Conference League aquesta temporada, on ha fet història en ser l’únic equip andorrà en poder passar tres rondes consecutives en una competició europea. Si bé aquest duel és d’una dificultat que, sobre el paper, superen clarament les capacitats dels colomencs, l’FC Santa Coloma sortirà al terreny de joc disposat a deixar fins l’últim alè per a poder donar lluita al gegant neerlandès i vendre tan cara com sigui possible la seva pell.

Dmitry Cheryshev va fer unes declaracions on apel·lava a l’optimisme al·legant la igualtat de condicions en alguns aspectes, com ara «les mides del camp són les mateixes en les que hem jugat en anteriors partits, igual que les porteries, la pilota és rodona i juguem a casa, l’herba és verda i tenim botes, cap, mans i cames. Tots els jugadors que jugaran estan preparats per fer-ho». Cheryshev va sentenciar dient que «sabem que el nivell dels jugadors de l’AZ és alt però són joves i que l’any passat van sortir del seu equip, varis futbolistes importants, aixì que intentarem aprofitar la seva joventut».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT