PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra la Vella estrena la nova via ferrada al Roc dels Senders

La nova ruta té una llargària de 115 metres i únicament de 80 metres de desnivell

Per Anna Mencos

Presentació de la nova via ferrada Roc dels Senders.
Presentació de la nova via ferrada Roc dels Senders. | Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

La parròquia d’Andorra la Vella va estrenar ahir la nova via ferrada del Roc dels Senders, una via de fàcil accés i d’una dificultat fàcil. La nova ruta està catalogada per al nivell d’iniciació en tenir una llargària de 115 metres de recorregut i únicament 80 metres de desnivell. El conseller de Patrimoni Natural, Gerard Menardia, va apuntar que «és una via de fàcil accés, ja que està situada a peu del Rec de l’Obac, és una via que podríem realitzar entre 30 i 40 minuts, per tant, és una via que serà accessible per a tota la família». Pel que fa al pressupost de la ferrada ha tingut un cost total de 34.400 euros.

Es tracta de la segona via ferrada que el comú de la capital instal·la a la parròquia, la primera sent la de Sant Vicenç d’Enclar, que compta amb 270 metres de longitud i 140 de desnivell, i que té un nivell de dificultat mitjà. En el cas de la via ferrada del Roc dels Senders, s’ha previst una ruta dirigida a totes les edats i a tots els nivells, però sobretot per a aquells que volen iniciar-se o conèixer aquesta pràctica.

El conseller de Patrimoni Natural també va explicar que la principal característica d’aquesta nova via és que «és totalment d’iniciació, per tant, d’inclinació molt lleu, podríem dir que en comptes de ser vertical té una inclinació més encarada cap a la roca i, per tant, més fàcil de pujar». D’altra banda, va explicar que els steps s’han col·locat d’una forma molt junta perquè sigui més fàcil i donat a la seva curta distància i la facilitat que té és apte per a tots els públics. També va destacar que aquesta via portarà directament al mirador del Roc dels Senders on «podrem gaudir d’una vista aèria del fons del vall, i després podrem decidir si volem continuar amb la nostra sortida i per exemple realitzar el circuit dels miradors de la parròquia d’Andorra la Vella o finalitzar-la i baixar pel Camí de la Costa que ens portarà directament al centre esportiu dels Serradells».

Menardia va explicar que un dels objectius amb aquest projecte és atansar els entorns naturals de la parròquia d’Andorra la Vella a la ciutadania «no només és el centre de la Vall. També tenim molta natura, molta muntanya per a descobrir i la volem apropar». A més, va recordar que és una activitat que es pot gaudir en família i que facilita a tothom poder fer esport a prop del nucli urbà.

D’altra banda, als voltants de la via ferrada del Roc dels Senders, s’han iniciat els treballs per adequar una zona d’escalada que comptarà amb diversos nivells, però que estarà principalment dirigida per al nivell d’iniciació. Menardia va remarcar que constarà d’entre quatre i cinc vies que es preveu que puguin estar enllestides durant el darrer trimestre, abans de finalitzar l’any, tot i que encara s’està treballant en la seva implementació. El conseller finalitzava apuntant que amb aquesta, conjuntament amb les vies que ja existeixen, «podríem dir que ja hem consolidat l’escalada per a tots els nivells».

Preguntat sobre una possible ampliació en un futur de les vies ferrades i d’escalada de la parròquia, el conseller de Patrimoni Natural va apuntar que com a mínim en aquest punt concret ja no s’ampliaria més, però que encara hi ha molta muntanya i es podria mirar d’equipar una altra via ferrada, i tot i que Menardia pensa que podria ser un projecte molt interessant, no creu que es pugui fer possible abans del final del mandat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT