PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Talls de trànsit per la Vuelta Ciclista

El Principat té preparat tot un dispositiu per dur a terme l'esdeveniment

Per El Periòdic

El final d’etapa que va tenir lloc a Andorra la Vella durant La Vuelta 2017.
El final d’etapa que va tenir lloc a Andorra la Vella durant La Vuelta 2017. | Maricel Blanch

Andorra acollirà, un any més, la Vuelta Ciclista d'Espanya. Enguany la prova arribarà al país aquest pròxim 28 d'agost amb la tercera etapa del certamen que passarà per totes les parròquies i finalitzarà a Arinsal. A més, el 29 d'agost el Principat serà l'escenari de la quarta etapa, que sortirà des d'Andorra la Vella en sentit sud per acabar a Tarragona. Per aquest motiu, el Govern informa de diferents mesures per tal de garantir la seguretat, que afectaran la circulació de vehicles tant el 28 com el 29 d'agost, tenint en compte el pas dels corredors.

En l'etapa del 28 d'agost, l'horari de pas previst dels primers ciclistes és a les 16.11 hores a la frontera hispano-andorrana, a les 16.17 hores a Sant Julià de Lòria, a les 16.27 hores a Andorra la Vella, a les 16.30 hores a Escaldes-Engordany, a les 16.37 hores a Encamp, a les 16.44 hores a Canillo, a les 16.57 hores a l'alt del Coll d'Ordino, a les 17.13 hores a Ordino, a les 17.16 hores a la Massana, a les 17.20 hores a Erts, a les 17.22 hores a Arinsal, a les 17.30 hores arribada a l'estació d'esquí d'Arinsal.

La circulació es tancarà una hora abans de l'horari previst dels corredors, a partir del pas del cotxe pilot del Servei de Policia amb banderes vermelles i s'obrirà novament després del pas del motorista del Servei de Policia amb banderes verdes per les següents carreteres: Frontera hispano-andorrana; CG-1 a Sant Julià de Lòria, Aixovall i la Margineda; vial del Pobladó; Andorra la Vella a l'avinguda Salou i avinguda Tarragona; CG-2 a Escaldes-Engordany de la carretera de l'Obac; Encamp a l'avinguda de la Bartra; Canillo a la CS-240 de la carretera de Montaup; CS-340 a la carretera del Coll d'Ordino; a Ordino a la CG-3 de l'avinguda del Casamanya; a la Massana a l'avinguda del Través, a la CG-4 a l'avinguda del Ravell, a Erts a la CG-5, i a Arinsal a la CS-520 a Comallemple.

A més, es preveu el pas de caravana publicitària per la frontera hispano-andorrana a partir de les 14.56 hores. La caravana recorrerà el mateix itinerari que els corredors, abans que passin.

En aquest sentit, s'aconsella a totes les persones que el 28 d'agost desitgin desplaçar-se dins del país o vulguin anar a Espanya o França, que tinguin en compte les afectacions viàries esmentades i que ho facin abans de les 15.00 hores o bé després de les 18.00 hores. Tot i aquestes previsions, en funció de l'evolució de la carrera la Policia tancarà les carreteres i acordarà les accions oportunes per garantir la seguretat.

Els comuns de les parròquies implicades prendran les mesures oportunes pel que fa a l'estacionament de vehicles en els trams esmentats, durant el 27 i el 28 d'agost.

L'endemà, el 29 d'agost, durant el pas dels corredors, la circulació de vehicles quedarà interrompuda en els trams viaris següents: Andorra la Vella, CG-1, avinguda Tarragona, avinguda Salou, vial del Pobladó, la Margineda, Aixovall, Sant Julià de Lòria i frontera hispano-andorrana.

La sortida dels corredors des de l'avinguda Tarragona es preveu a les 13.00 hores i el pas per la frontera hispanoandorrana a les 13.20 hores. Així doncs, s'aconsella a totes les persones que el dimarts 29 d'agost hagin de circular pels trams de carretera esmentats que ho facin abans de les 12.00 hores o bé després de les 14.00 hores.

En paral·lel, s'informa que els dies 26, 27, 28 i 29 d'agost els aparcaments descoberts del Parc Central i de Prada Guillermó d'Andorra la Vella no estaran operatius, a causa de les necessitats d'espai pel muntatge de les infraestructures de la sortida d'etapa i les necessitats d'estacionament dels vehicles dels diferents col·lectius que acompanyen la cursa. Els dies 27 i 28 d'agost l'aparcament descobert d'Arinsal tampoc estarà operatiu degut a les necessitats d'estacionament dels vehicles dels diferents col·lectius que acompanyen la cursa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT