PUBLICITAT

Encamp

Es modifiquen les bases a les ajudes de la joventut

Ahir es van donar les subvencions a tres associacions

Per Maria Lozano

Imatge de l’acte, ahir.
Imatge de l’acte, ahir. | M.L

De cara a l’any que ve es modificaran les bases de les subvencions de Govern per dur a terme projectes adreçats la joventut. Així ho va anunciar la Ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, durant l’acte d’entrega dels xecs de les ajudes de 2023, celebrat ahir a la tarda a l’Hotel Rosaleda d’Encamp, on també va participar el secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes.

Bonell va informar que «fa 14 anys que les subvencions s’atorguen amb la voluntat de donar suport a tots aquells projectes que neixen de l’associació dels joves», i va dir que «l’any vinent es volen modificar les bases perquè cada vegada tinguin més importància aquells projectes que neixen de l’associació dels joves». Tot i així, la ministra va recalcar que «no volem deixar de banda aquells projectes que estan pensats per a joves».

Durant l’acte, la ministra va destacar la importància que el jovent pugui adoptar un paper actiu i protagonista, que transformi i generi canvi de l’entorn. Per això, Bonell va animar als joves a associar-se, ja que aporta diversos valors a la societat com el coneixement d’altres realitats; l’acció i transformació social; l’anàlisi crítica de la realitat, l’escolta activa i autocrítica; la intel·ligència emocional, i la participació i l’organització.

Les subvencions rebudes aquest any van ser al Fòrum Nacional de la Joventut, l’Associació Projecte Vida, la Colla Castellera d’Andorra i el Canòlich Music Andorra. El fòrum nacional de la Joventut va rebre 2.102,37 euros per ‘Diagnosi Jovent Andorra: Empoderament i participació en projectes educatius’ i 7.985,35 euros per les ‘Activitats participatives del Fòrum de la Joventut 2023’. Projecte vida va rebre 1.502,83 euros per la ‘Segons Setmana de sensibilització i reducció de danys d’addicció’, La Colla Castellera va rebre 2.331,15 per ‘Apropament del món Casteller al Jovent’ i el Canòlich Music Andorra 4.510 euros per la celebració de l’onzena edició del festival. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT