PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El punt lila va actuar per un possible cas d’assetjament

Els fets s’haurien produït la nit de divendres durant la Festa Major de la capital

Per El Periòdic

Una de les responsables del punt lila durant la Festa Major de la capital.
Una de les responsables del punt lila durant la Festa Major de la capital. | Creu Roja Andorrana

El punt lila que va estar operatiu durant els quatre dies de Festa Major d’Andorra la Vella va haver d’atendre un possible cas d’assetjament divendres a la nit, segons van informar des de la Creu Roja Andorrana en el balanç d’aquest dispositiu.

Des de l’entitat recorden en un comunicat que la Festa Major de la capital comptava amb un dispositiu de punt lila compost per una infermera, una tècnica social així com un binomi de voluntàries, encarregades de vetllar per al bon desenvolupament i una festa lliure de violència masclista.

El punt va estar operatiu els quatre dies de la festivitat, entre les 11.00 i les 04.00 hores, i va haver d’actuar la nit de divendres per un possible assetjament, tal com va destacar l’entitat.

Des de la Creu Roja valoren que «de nou, el punt lila va aconseguir la seva principal missió, estar sobre el terreny i a prop de les possibles víctimes, així com conscienciar i sensibilitzar el públic assistent sobre la violència masclista i LGTBIQ+ fòbia».

Com va passar en les anteriors festes majors del Principat, diferents persones es van apropar a la carpa situada al costat de La Llacuna, per lloar la presència de les tècniques i del dispositiu.

La setmana vinent, el punt lila es desplaçarà a Encamp, els dies 14, 15, 16 d’agost per a la Festa Major i també es va confirmar que serà present el primer cap de setmana de setembre a La Cortinada i, així, es tancaria el dispositiu d’estiu a les festes majors.

COMPARACIÓ AMB LES ALTRES PARRÒQUIES

Recordem que la Creu Roja Andorrana no va haver de fer cap intervenció per a violències masclistes durant la Festa Major de Sant Julià de Lòria i que el punt de primers auxilis va atendre a una dotzena de persones, la majoria per ferides i malestar. Pel que fa a la festa major d’Escaldes-Engordany, es van fer tres intervencions després de tres manifestacions al Punt Lila, per a una possible intoxicació per substància i per les quals es va aplicar el protocol establert per Govern. A més, es va dur a terme una assistència psicològica de suport emocional, que no va requerir l’activació del protocol. Pel que fa al punt de primers auxilis, format per quatre voluntaris van censar una dotzena d’intervencions, la majoria d’elles, set, per un consum excessiu d’alcohol que va necessitar l’assistència dels socorristes. Les altres cinc van ser per contusions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT