PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS sol·licita els estudis d’impacte ambiental de l’heliport

La consellera vol rebre tota la informació relacionada amb l’heliport nacional de la Caubella

Per El Periòdic

Imatge de la presidenta suplent del Grup parlamentari socialdemòcrata i consellera general, Susanna Vela.
Imatge de la presidenta suplent del Grup parlamentari socialdemòcrata i consellera general, Susanna Vela. | PS

La presidenta suplent del Grup parlamentari socialdemòcrata i consellera general, Susanna Vela, va entrar una demanda d’informació respecte a l’heliport nacional de la Caubella, a la Massana.
Vela va sol·licitar al Govern tota la documentació relativa a aquest projecte pel que fa a la instal·lació aeronàutica i les instal·lacions de serveis duaners i de control policial, els estudis d’impacte ambiental, els informes amb les observacions tècniques dels departaments del ministeri de Medi Ambient, de Sanitat, d’Ordenament Territorial i d’Indústria i Transports, i els informes fets pel cos de bombers i de Protecció Civil. «És un projecte complex i mereix que tota aquesta informació estigui contrastada i pugui ser compartida a la ciutadania», apuntava la consellera.

La consellera general també va recordar que al final de la legislatura la passada el Grup parlamentari socialdemòcrata ja va fer una pregunta oral en sessió parlamentària al ministre de Presidència d’aquell moment, Jordi Gallardo, que va derivar en una moció on s’exigia a l’executiu aturar qualsevol obra relativa a l’heliport nacional a la Caubella atès les mancances que tenia el projecte, no només pel que fa a la infraestructura, la seva seguretat, els efectes en el medi ambient i els canvis dels requisits estipulats en el plec de bases, pel sobrecost econòmic no previst que suposa i que provindrà de diners públics.

Heliport de la Caubella

Recordem que la setmana passada durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el portaveu de Govern i ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, va posar en relleu que malgrat que la zona de la Caubella disposa d’un hàbitat de 451 hectàrees, la tala es farà en un espai amb arbres de característiques similars, la qual només representarà el 0,5% esmentat. «Estic parlant de la zona del bosc que té característiques semblants, no de tot el bosc», va aclarir. A més a més, va apuntar que el projecte consisteix a «explotar una zona molt concreta» i, per tant, no s’explota una nova zona forestal. En aquest sentit, va recordar que del total de la concessió, un terreny d’unes 11 hectàrees, la infraestructura ocuparà un espai de 25.000 metres quadrats. 

Possibilitat d’ubicar un abocador

En un altre ordre de coses, el ministre portaveu també es va referir a la possibilitat d’instal·lar un abocador de terres a la parcel·la que des d’aquesta setmana és propietat del Govern a la zona de la Portalada. En aquest cas, va avançar que es tracta «d’una possibilitat que haurem d’analitzar» si és viable, ja que permetria pal·liar la problemàtica actual amb els abocadors al país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT