PUBLICITAT

Andorra La Vella

Concurs de músics nacionals per ambientar l’espectacle de les fonts

A partir de l’11 de setembre es canviarà una de les cançons per ‘Viva la Vida’ de Coldplay

Per Sònia Lecha

Lloc des d’on es fa l’espectacle de les fonts de llums i colors.
Lloc des d’on es fa l’espectacle de les fonts de llums i colors. | S.L.

El Comú d’Andorra la Vella ha convocat un concurs destinat a músics andorrans «per a posar una nova música a l’espectacle de les fonts». Així mateix, ho ha comunicat avui el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, als mitjans de comunicació. Una altra de les novetats que ha anunciat Canturri és que a partir de l’11 de setembre només hi haurà un passi a les 20.30 hores els divendres, dissabtes i festius. A més, la primera de les cançons que sona ara, el ‘Canon’ de Pachebel’, serà substituïda per ‘Viva la Vida’ de Coldplay.  

A la convocatòria hi poden participar, de manera individual o col·lectiva, els músics de nacionalitat andorrana o amb residència legal al país i han de ser majors de 18 anys, tant si són professionals com si no. El projecte guanyador està dotat amb 3.000 euros. La peça que presentin ha de ser d’una durada màxima de tres minuts i mig i sense lletra. El termini per a presentar les cançons és des del 10 d’agost fins l’11 d’octubre. Segons ha informat Canturri, els encarregats d’escollir la peça guanyadora seran «consellers de comú tant de la majoria com de la minoria, dos professors de l’Institut de Música i un músic professional». La cançó guanyadora es podrà escoltar durant la campanya de Nadal, entre el 24 de novembre i el 10 de març. Els drets d’aquesta peça seran del Comú, segons va detall el cònsol menor. 

La peça guanyadora es podrà escoltar durant la campanya de Nadal, a partir del 24 de novembre

Tal com s’ha comentat al principi està previst que a partir de l’11 de setembre s’estreni el nou horari de tardor-hivern, que inclou un sol passi a les 20.30 hores els divendres, dissabtes i festius. El cònsol menor ha recordat que aquest canvi d’horari ja el tenien en ment quan es van inaugurar les fonts, ja que «cal fer l’espectacle quan es fa fosc», i a partir del mes vinent cap a aquesta hora ja es fa de nit. El fet de reduir-ho a tres dies, des del comú creuen que és suficient i Canturri ha afegit que «al canviar l’horari, ajudarà a tranquil·litzar-ho una mica tot», fent referència a queixes que s’han rebut per part d’un veí. 

A partir de l’11 de setembre serà també quan el ‘Canon’ de Pachelbel es canviarà per la música de Coldplay. Ara el Comú d’Andorra la Vella analitza amb un despatx d’advocats especialitzat en drets d’autor que caldrà pagar tot i que el cònsol menor va destacar que «no és un cost molt elevat». L’empresa que gestiona les fonts, Fluidra, farà les adaptacions perquè les llums i l’aigua s’adeqüin a la nova música per a oferir «un espectacle nou completament».
Tot i que no tenen quantificat el total de persones que han pogut gaudir de l’espectacle, Canturri ha comentat que el que convoca més gent és el de les 22.00 hores i suma una mitjana de 400 persones diàries. 

Finalment, i ja de cara a Nadal està previst que a part de la peça guanyadora també es pugui escoltar algun tema nadalenc. En aquest sentit, el cònsol menor ha recordat que la intenció de la corporació comunal és anar fent canvis periòdicament i que els que es facin aquest hivern es mantindran fins a Setmana Santa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT