PUBLICITAT

Andorra la Vella

Final exitós de la Festa Major de la capital amb Melendi a l’escenari

El cònsol major d’Andorra la Vella es va mostrar «molt satisfet» de les activitats dutes a terme

Per Joan Jiménez

El cònsol menor, Miquel Canturri, i el cònsol major, David Astrié, amb el cantant Melendi, ahir abans del concert.
El cònsol menor, Miquel Canturri, i el cònsol major, David Astrié, amb el cantant Melendi, ahir abans del concert. | Comú d\'Andorra la Vella/Tony Lara

Es dona per acabada la Festa Major de la capital del país, després de quatre dies de festivitats i celebracions per tota Andorra la Vella. Amb el concert de Melendi i d’Eufòria que es va dur a terme ahir a la nit com a acte de cloenda, la capital va posar punt final a les celebracions d’enguany. El cònsol major de la parròquia, David Astrié, va fer un balanç inicial de com s’havien anat desenvolupant les celebracions i va extreure conclusions positives sobre les activitats festives que es van dur a terme, arran del nivell d’afluència de ciutadans, siguin de la parròquia o no, que van poder gaudir de les diferents activitats de lleure que es van oferir a la capital andorrana.

El cònsol major es va mostrar satisfet de com s’ha desenvolupat la primera Festa Major amb ell com a  màxim mandatari de la parròquia. Astrié va expressar abans dels dos últims concerts de Festa Major, «podem dir que la Festa Major ha estat tot un èxit, totes les activitats de tots els tipus, siguin els concerts o les activitats dels nens com els jocs d’aigua, la festa de l’escuma, la competició de pesca... tot això ha sigut un èxit, pel qual estem molt satisfets de la Festa Major 2023».

El concert de Melendi d’ahir va estar ple de gom a gom, on la música del cantant d’Astúries va aconseguir que es poguessin vendre les 5.000 entrades disponibles per a poder gaudir de les cançons de l’artista. El cònsol Astrié, en ser preguntat per aquest model de Festa Major, on es reserva un espai de pagament pel dilluns de cloenda per a un gran artista amb extensa reputació, va explicar que «és una cosa que fem des de fa molt temps. Fem concerts gratuïts de divendres fins diumenge i el dilluns sempre fem un concert d’algun artista que tingui més renom, però que sí el fem de pagament. Per què? Perquè el propi artista ja pressuposa que, pel seu catxe, sigui a un preu i un cost més elevat. I això, tot i tenir un preu, també té molta acceptació, i la prova és que avui hem fet un 100% d’una capacitat de 5.000 persones».

Respecte al manteniment dels espais urbans i a la seva neteja després dels concerts, el cònsol va destacar el fet que «cada esdeveniment que es fa o que es programa des del Comú d’Andorra la Vella, automàticament hi ha un dispositiu al darrere que immediatament intenta posar l’espai tal com estava abans». Astrié va ressaltar el fet que «la Plaça Guillemó ha quedat totalment neta després de cada concert».

Respecte a la resolució d’alguna incidència que es podria haver donat durant aquests dies, Astrié va declarar que «no tenim constància (abans del concert de Melendi) d’algun incident major que hagi transcendit més enllà d’alguna ferida o d’alguna petita caiguda de cop assistent als concerts». Preguntat per com es va actuar davant d’aquest incident, Astrié va afirmar que «els serveis d’emergències van actuar molt ràpidament», destacant que «hi havia els dispositius adequats allà, la Creu Roja, i es va actuar amb serenitat i aquesta persona va ser atesa amb la major rapidesa possible». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT