PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Felipe Porras, campió de la Marató d’Escacs d’Andorra

L’edició d’enguany compta amb èxit de participació amb 37 jugadors

Per El Periòdic

Andrea Henderson, Felipe Porras i Marc Almeria.
Andrea Henderson, Felipe Porras i Marc Almeria. | Andorra Escacs

Felipe Porras es va proclamar diumenge campió de la 47a edició de la Marató d’Escacs d’Andorra, que va tenir un èxit de participació. En aquest sentit, a les bases publicades es va marcar un límit de 20 jugadors, però vist el ritme d’inscripcions es va ampliar el número fins a 30, xifra amb la qual es va tancar el formulari publicat al web. Diumenge al matí, però, es van poder acceptar les inscripcions de darrera hora, amb participants que no havien emplenat el formulari, arribant a la quantitat final de 37 jugadors.

Marc Almeria va ser el primer jugador en quedar-se sol al capdavant de la classificació perquè a la cinquena ronda va vèncer a Porras, situant-se líder amb cinc de cinc perseguit per diversos jugadors amb quatre. Però l’alegria no li va durar gaire, ja que va perdre de manera consecutiva la sisena i setena ronda davant Alexandra Muratet i Andrea Henderson, respectivament.

Això va suposar un canvi de lideratge i la vuitena ronda va emparellar en el primer tauler Porras davant Henderson, els dos jugadors que dominaven la classificació amb sis punts sobre les set rondes disputades. En aquesta ocasió, el primer no va fallar i amb la seva victòria va prendre la primera posició en solitari amb set de vuit. A partir d’aquí, el mestre FIDE del Principat ja no va donar opcions als seus rivals guanyant les tres darreres rondes i acabant en primera posició amb 10 punts.

La segona posició, amb nou, va ser per Marc Almeria, mentre que va completar el podi Henderson, que va ocupar la tercera plaça gràcies al seu millor desempat, superant a David Kaufmann amb qui havia empatat amb vuit punts.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT