PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gina del Rio assoleix un doble podi en el Blink Festival de rollerski

Carola Vila se situa entre les 30 millors en les dues disciplines en les quals participa

Per El Periòdic

Carola Vila arribant a la línia de meta en una de les voltes del circuit.
Carola Vila arribant a la línia de meta en una de les voltes del circuit. | Manzoni / Nordic Focus

Balanç positiu de les esquiadores andorranes que durant els darrers dies van participar en el Blink Festival, a Noruega. Gina del Rio va assolir dos podis en categoria júnior, mentre que Carola Vila es va situar entre les 30 millors en les dues disciplines en les quals va participar.

Vila va disputar la pujada en skating al Lysebotn, una ascensió de 7,5 quilòmetres en la que va finalitzar en 20a. El seu tècnic, Xabier del Val, va explicar que «va fer una sortida molt bona», i va afegir que va tenir «una segona part de carrera més difícil». Vila i del Rio van ser també a la sortida de la cursa de llarga distància en clàssic: 50 quilòmetres per a les sèniors (Vila) i 25 quilòmetres per a les júniors (del Rio). En sèniors, Vila va ser 25a, després d’una carrera llarga de quatre voltes a un circuit de 12,5 quilòmetres, mentre que del Rio va fer segona.

Finalment, el concurs de les tricolors va tancar amb la prova esprint júnior, on del Rio va tornar a ser segona. «Molt bona carrera i un resultat molt satisfactori per la presència de totes les participants del campus internacional, amb esportistes de Noruega, Itàlia, Alemanya, Estats Units, entre altres», va assegurar del Val. 

Campus júnior / La Federació Noruega va organitzar també un Campus júnior en el qual convidaven a participar a tots els països amb esportistes júnior i un mínim de punts FIS. Gina del Rio en va formar part en aquesta edició. «És un campus interessant perquè s’ajunten molts països de molt nivell, com Noruega, Alemanya, Finlàndia o Itàlia», va assenyalar el tècnic, que va afirmar que aquestes activitats «ens venen bé per poder entrenar amb més gent». L’equip andorrà finalitzarà la seva estada a Noruega avui, per tornar a Andorra i continuar amb la preparació de la temporada, segons informen des de la FAE.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT