PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rumb al Mundial: Qui serà l’escollit per anar a Budapest?

Nahuel Carabaña i Pol Moya, entre la incertesa i l’expectació per la plaça a la cita internacional

Per Bruna Luque

Nahuel Carabaña
Nahuel Carabaña | Instagram @nahuquetzal_16

Si l’atletisme destaca per alguna cosa, a part de ser, evidentment, l’esport estrella a nivell olímpic, és per la gran quantitat de complicacions reglamentàries en els processos de selecció de les competicions. I és que són molts els atletes que pateixen el mal de cap que suposa entendre les variants logístiques d’un campionat i les condicions que imposa cada país per a poder participar en competicions internacionals.

Aquesta setmana, i durant els darrers mesos, aquesta incertesa l’han estat patint l’atleta olímpic, Pol Moya, i el medallista europeu Nahuel Carabaña. Els líders de l’atletisme andorrà en l’actualitat, com també els seus seguidors, estan pendents, ara més que mai, de saber qui participarà en el Mundial d’atletisme, que se celebra aquest mes d’agost a Budapest. 

En la recta final de la temporada, el món de l’atletisme andorrà es troba immers en una qüestió concreta: Qui tindrà l’oportunitat de competir en aquest esdeveniment d’alta envergadura?

El Comité Olímpic Andorrà (COA) no té cap ingerència en aquesta decisió, que es troba totalment en mans de l’organisme rector de l’atletisme mundial, World Athletics. 

El Mundial d’atletisme és una competició de gran prestigi, i tots es troben impacients per conèixer qui serà l’afortunat esportista que representarà el Principat a escala internacional.

Nahuel Carabaña, especialista en els 3.000 obstacles, no té l’opció d’una invitació per part de World Athletics, deixant a Pol Moya com l’únic amb possibilitats de ser considerat per a aquesta plaça, sigui competint en els 800 o 1.500 metres llisos.

Malgrat això, l’ús d’aquesta invitació per al migfondista Pol Moya no és del tot segur. Des de la federació asseguren que  ara mateix la situació és incerta.

Carabaña té esperances de classificar-se a través del rànquing mundial, estant a només dues posicions de ser part del llistat, segons les darreres actualitzacions. A més, Carabaña suma punts per aquesta via, ja que l’avantatge que alguns països tenen les seves pròpies normes de selecció, la qual cosa pot donar lloc a algunes baixes en l’últim moment i obrir-li pas a la competició.

Tot i que la situació ara per ara és incerta, l’atletisme andorrà manté l’esperança i el silenci fins aquest divendres, quan s’espera conèixer el veredicte final. 

Ja sigui amb Nahuel Carabaña a través del rànquing mundial o Pol Moya amb una invitació per al 1.500, una cosa és segura: l’expectació és alta i el temps corre en contra dels esportistes, que continuen preparant-se per a l’esdeveniment de l’any. 

Un exemple de la constància fins l’últim minut la va demostrar Carabaña, que va participar en la prova dels 2.000 metres obstacles a Birmingham, el cap de setmana passat per «apropar-se el màxim possible per entrar al Mundial», declara.

Pol Moya, enmig de la incertesa, confessa que «gestionar aquesta situació no és fàcil», mentre continua competint i entrenant.

En definitiva, l’atletisme andorrà viu uns moments decisius i plens d’emoció, amb l’esperança de poder brillar en el Mundial d’atletisme i fer història en l’esport del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT