PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Il·lusionats per l’inici

Després d’una pretemporada «molt positiva», l’FC Andorra ja té la ment posada en el primer duel lliguer

Per Pol Forcada Quevedo

Manu Nieto ha estat un dels jugadors més destacats de l’FC Andorra aquesta pretemporada.
Manu Nieto ha estat un dels jugadors més destacats de l’FC Andorra aquesta pretemporada. | @FCANDORRA

La Segona Divisió del futbol espanyol, a partir d’aquest curs anomenada LaLiga Hypermotion, donarà divendres el seu tret de sortida després de la pretemporada, i ho farà amb un nou ascendint com és l’SD Amorebieta contra el Llevant UE. En el cas de l’FC Andorra, els aficionats tricolor s’hauran d’esperar fins diumenge a les 22.00 hores per veure el debut dels de Sarabia contra el CD Leganés. 

Ja es va esmentar ahir, però cal recordar que l’equip del Principat ha fet una pretemporada marcada per sis duels, protagonitzada per noves incorporacions i pel fulletó de Mika Mármol. Pel que fa als partits, els andorrans van recollir dues victòries i un parell d’empats i de derrotes, anotant un total de cinc gols i rebent-ne nou. Tot i això, que a simple vista podrien semblar resultats que deixen a desitjar de cara l’inici lliguer, ha estat tot el contrari. «La nota és molt positiva», assenyalava Sarabia després de l’últim matx contra el Girona FC, destacant que «som un equip amb capacitat d’aprenentatge en tot: el joc, els comportaments, entendre d’un dia per l’altre quines coses ens beneficien i quines no».

A més, el tècnic basc va poder provar noves formacions com l’adaptació de dos puntes, així com començar a moure l’engranatge amb les noves incorporacions. Val a destacar que les arribades de joves promeses amb molt potencial s’ha mantingut com una de les màximes de l’entitat, amb l’aterratge de Lobete, Benito o Calvo, que podrien seguir la fórmula d’Alti, Valera i, a falta només d’anunci oficial, de Mármol, de créixer futbolísticament al Principat per després fer el salt a Primera Divisió. Malauradament, tot i la positivitat i el fixatge de nou jovent, l’altra cara de la moneda és la lesió d’Almpanis, que es perdrà gairebé tota la temporada. Amb tot, segons Sarabia, «hem anat encaixant molt bé als que han anat arribant, tenim molt bon grup, una idea clara i estem confiats i il·lusionats perquè comenci el curs».

En aquest sentit, el primer partit de l’FC Andorra tindrà lloc aquest diumenge a les 22.00 hores en la visita al CD Leganés. Divendres vinent, el Nacional acollirà el següent matx a les 19.00 hores contra l’FC Cartagena. Els tricolor viatjaran després a Amorebieta-Etxano, rebran el CD Tenerife i marxaran a Miranda de Ebro.

Cas Mika Mármol / Tal com va avançar aquest mitjà, i a falta només d’anunci oficial, Mika Mármol farà les maletes cap a Gran Canària per fitxar amb Las Palmas, acabat d’ascendir a Primera Divisió. El central, una de les peces clau de Sarabia, ja no ha anat convocat els darrers matxs de pretemporada per una petita lesió, però tot apunta que ja no tornarà a vestir la samarreta tricolor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT