PUBLICITAT

Les bicicletes elèctriques: el nou model de sortides en família

Andorra no acaba d’explotar el turisme que ajuda a descobrir les muntanyes i l’entorn

Per Anna Mencos

Una imatge d’un ciclista a una prova de Cross Country.
Una imatge d’un ciclista a una prova de Cross Country. | Vallnord-Pal Arinsal

El lloguer de bicicletes al país està notant un augment important de la demanda de bicis elèctriques. Així ens ho explica a EL PERIÒDIC una empresa referent en el sector tot apuntant que durant aquests mesos d’estiu hi ha hagut menys gent de la que esperaven, tot i afegir que «tenim les modalitats habituals que sí que estan funcionant bé, que són la bicicleta elèctrica, que actualment s’està posicionant com un producte de referència aquí al país».

Des de l’empresa recorden que aquesta situació és molt diferent a la que vivien l’any passat, quan precisament havien de fer molts esforços per posicionar al mercat la bicicleta elèctrica. «No teníem suport de les entitats privades i públiques, i continuem igual, però hem aconseguit trobar una fórmula perquè les bicicletes vagin sortint». 

També apunten que han notat una baixada en alguna de les modalitats, com per exemple és el descens,  que consideren que es pot haver vist arrossegat per la caiguda de vies del Bike Park de Pal Arinsal. 

Quant al futur de les bicicletes i si creuen que podran conviure totes les modalitats o si l’elèctrica prendrà importància, expliquen que «crec que conviuran les dues modalitats, perquè nosaltres també tenim bicicletes d’enduro, que sí que és veritat que estan sortint, el que sí que la bicicleta elèctrica és la democratització de l’esport i de la bicicleta, i això el que fa és que gent que segurament no es plantejava el fet de fer excursions i i sortides amb bicicleta, doncs amb l’ajuda del motor elèctric, les fan».

Tot i que creuen que eventualment totes les modalitats acabaran encaixant les unes amb les altres, consideren que encara queda molt per fer al voltant de la comunicació en aquest entorn, «no estem posicionats com un país fort en aquest sentit, tot i ser molt bike friendly a nivell de carretera, no acabem d’explotar com a país el turisme per a descobrir les muntanyes i l’entorn», apunten des de l’empresa.

Precisament reivindiquen que al Principat no hi ha molts guies per la muntanya i asseguren que «és una figura que es troba bastant a faltar. Nosaltres tenim la sort de que sí podem comptar amb guies, però no és fàcil trobar-los. La veritat és que n’hi ha molt pocs aquí al país». 

També expliquen que tenen molts perfils de clients degut a totes les modalitats que ofereixen, però si que han notat certes tendències com per exemple que el client de DH acostuma sempre a ser un grup d’amics, majoritàriament homes; per les bicicletes de carretera hi ha una paritat entre dones i homes; i apunten que «el que estem veient amb les elèctriques és que comença a ser una activitat molt familiar».

RUTES PER A FER AMB BICICLETA ELÈCTRICA/ Per tal de fomentar l’ús de la bicicleta en aquest article farem recomanació d’algunes rutes que poden fer. En primer lloc hi ha la ruta dels Cortals de Sispony. El punt d’inici és a La Massana en direcció al poble de Sispony, una vegada travessada la població, s’ha d’agafar un camí de terra que els portarà fins als Cortals de Sispony. El recorregut presenta un entorn idíl·lic ple de flors, arbres i paisatges naturals, on veuràs el bestiar que pastura lliurement als prats. 

Una altra ruta que també surt des de La Massana és la de Beixalís i els porta fins al poble d’Anyós. En aquesta ruta poden veure l’església romànica de Sant Cristòfol. A continuació, passaran per un bosc frondós que dona accés a la Collada de Beixalís. Un cop aquí, seguiran pel desviament del camí de terra que condueix fins a la Font del Mallol, on podran descansar sota l’ombra dels arbres abans de continuar la ruta fins al pintoresc poble d’Ordino. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT