PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Èxit de la Purito 2023

La cursa ciclista va comptar amb quasi 2.000 participants, entre els quals hi havia diverses celebritats

Per Joan Jiménez

Línea de meta de la Purito 2023 als Cortals d’Encamp, ahir.
Línea de meta de la Purito 2023 als Cortals d’Encamp, ahir. | Toni Ubach

Èxit rotund de l’edició d’aquest any de la cursa ciclista de la Purito Andorra, que va atravessar diferents indrets de tot el país amb gairebé 2.000 participants, entre els quals, hi ha hagut diverses celebritats de diferents sectors. Ahir al migdia, l’acte va concloure al centre de la parròquia d’Encamp amb un village i una Pasta Party, on es va poder gaudir de diferents estands que han complert les delícies dels aficionats del món del ciclisme i d’una pantalla de grans dimensions per a poder gaudir a l’aire lliure del Mundial de ciclisme en ruta que s’està celebrant a Glasgow, com a acte de cloenda de l’edició d’enguany al complex esportiu encampadà. Al travessar la línia de meta als Cortals d’Encamp, els corredors van poder baixar fins al nucli urbà de la parròquia per gaudir de les diverses activitats de lleure per a celebrar la fi de la cursa ciclista mentre descansaven després de recórrer 116, 80 i 30 km, depenent del recorregut escollit pels corredors. El cònsol menor del comú d’Encamp, Jean Michel Rascagères, i el conseller Andreu Riba, van acompanyar al famós ciclista que dona nom a la cursa, Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, en la seva arribada al village, a més de felicitar-lo pel seu rendiment en la cursa i per l’organització de l’esdeveniment.

La Purito d’aquest any ha travessat diferents indrets reconeguts del país en parròquies com la ja mencionada Encamp, que ha servit de línia de meta, o Sant Julià de Lòria, que va donar el tret de sortida. Els ciclistes participants van poder recórrer ports de muntanya com el de la Rabassa, la Peguera, el Coll de la Gallina, l’Alt de la Comella, la Collada de Beixalís, el Coll d’Ordino i els cortals encampadans.

La Purito 2023 va poder comptar amb una sèrie de participants estrella que es van endossar el mallot i van pujar a la bicicleta per a participar en aquesta ja molt famosa cursa ciclista. El primer i més destacat va ser Alberto Contador, campió de dos Tour’s de França i gran rival de l’organitzador de la competició, ‘Purito’ Rodríguez, amb qui va tenir una sana rivalitat durant la cursa. A més, l’edició d’enguany va rendir homenatge als èxits de la trajectòria de Contador sobre la bici. A banda de l’excampió del Tour de França, a la cita hi van acudir grans personalitats residents al Principat. És el cas del famós streamer The Grefg, que no es va voler perdre la cita. Així mateix, la cursa va comptar també amb la participació del famós entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, qui, a més del futbol, sempre ha destacat per ser un apassionat de les dues rodes a pedals com a entrenament fora del futbol. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT