PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Astrié destaca la importància del Contrapàs de la Festa Major

Ha recalcat l’èxit dels concerts tot i les baixes temperatures

Per El Periòdic

Xavier Espot, David Astrié i Miquel Canturri ballant el Contrapàs.
Xavier Espot, David Astrié i Miquel Canturri ballant el Contrapàs. | ANA/ S.F.V.

El ball del Contrapàs i el ball dels Gegants es va celebrar ahir al migdia, com és tradició, a la Plaça del Poble d’Andorra La Vella. El sol i l’estabilitat van acompanyar a l’acte, a més d’un gran nombre de públic. El cònsol major de la parròquia, David Astríe, va destacar que «aquesta tradició històrica és el punt central i àlgid de la festa major, ja que hi ballen els gegantons i es fa el ball del Contrapàs, on participa tot el poble», i va dir que «aquesta tradició no hi es perdrà mai a la vida». El que sí que podria canviar, segons Astrié, és el lloc: «és cert que el que s’ha quedat al calaix aquest mandat és la reforma de la Plaça del Poble», i que «·aquesta setmana ja s’ha rebut l’avantprojecte».

A més, el cònsol major va fer una valoració sobre la Festa Major d’Enguany. Primerament, va parlar sobre els concerts, destacant que està anant molt bé: «És cert que el primer dia per la temperatura inusual de 15 graus potser va haver-hi una mica menys de gent, però dissabte a la nit ja estava de gom a gom», i va informar que espera que el concert de Melendi sigui tot un èxit, i altres activitats com el torneig d’escacs o la festa de l’escuma van tenir una gran rebuda, segons informa l’ANA.

Reforma de la plaça del poble/ Pel que fa a la reforma de la Plaça del Poble, Astrié va explicar que «ja s’ha fet el concurs d’idees, aquesta setmana s’ha rebut l’avantprojecte i ara hem de mirar si ens encaixa el que ens proposen per així ja va demanar el projecte executiu». A més, va parlar del pressupost previst, que en un inici era de quatre milions d’euros, però «cal preveure que aquest projecte s’allargarà un any i mig o dos, i, per tant, s’hauran de preveure pressupostos plurianuals», va destacar Astrié, que va informar que per això «la xifra total encara no se n’ha parlat, però sí que tenim previst preveure una quantitat pel projecte en el pressupost d’aquest any». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT