PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra la Vella dona el tret de sortida a la seva Festa Major

El pregó d’enguany va anar a càrrec de Casimir Arajol, veí de noranta anys de la parròquia

Per Alex Montero

L’esbart dansaire d’Andorra la Vella fent el ball del pregó de la Festa Major.
L’esbart dansaire d’Andorra la Vella fent el ball del pregó de la Festa Major. | S.F.V.

El Principat continua endavant amb les seves habituals Festes Majors, portant música, activitats i espectacles a cada racó del país. Després de passar per Sant Julià de Lòria, arriba ara el torn d’Andorra la Vella, la qual va encetar ahir el seu tret de sortida amb la tradicional lectura del Pregó, a càrrec enguany de Casimir Arajol. Amb una àmplia majòria dels veïns de la capital reunits a les 19.00 hores al voltant de la Plaça Príncep Benlloch, la lectura va comptar també amb la interpretació de la Dansa del Pregó per part de l’Esbart dansaire de la capital. 

Arajol va voler fer memòria davant de tots els presents d’una època passada, com la celebració d’aquesta mateixa festa ara fa 50 anys: «La plaça es tancava amb feixos de boix, com si fos una pleta de pastors, i s’hi disposaven les llotges des d’on els pares i les tietes vigilaven que les parelles més joves no es passessin amb el ball de l’agarrado». Tanmateix, el cònsol major de la parròquia, David Astrié, va fer una valoració més que positiva dels actes tan variats que conformen el programa de la Festa Major, tot i que fent una crida «al seny i al civisme», especialment en les nits festives. 

Les activitats i concerts no van cessar al llarg de la tarda, i és que prop de la plaça, al Parc Central, va donar-se cita a la mateixa hora el torneig de vòlei platja 3x3. Més tard, a les 22.30 hores, la Plaça del Poble va rebre l’Ingrid Andorra bAND amb l’habitual Ball de la plaça, donant així inici als esdeveniments musicals de la jornada i de la festivitat en general.

I és que a la nit, tant els veïns de la parròquia com la resta de residents del Principat van deixar enrere la Plaça del Poble per posar rumb cap a la Plaça Guillemó, on a les 23.00 hores la música va a tornar a sortir a escena amb el concert de Delafé y las Flores Azules. El grup musical, amb una clara vocació pel gènere indie-pop i elèctronic, va pujar a l’escenari per interpretar alguns dels seus grans èxits, emmarcats en la gira aniversari amb la qual porten rodant diversos mesos pels seus 20 anys de trajectòria. Tot seguit, el públic va poder gaudir del segon concert de la nit, protagonitzat per Porto Bello i el seu pop rock fusió. Una actuació que va començar a les 01.00 hores i va posar punt i final a aquest primer dia de Festa Major.

El cònsol major, David Astrié, va destacar que les activitats «són per a tots els públics»

I què ens espera avui?

El dia d’avui, a banda d’un dia assoleat que es mantindrà durant tota la jornada, comptarà amb activitats diverses per tots els públics, com el 6è Open de pesca, la Copa andorrana d’Skateboarding o la festa de l’aigua, on els infants gaudiran d’un matí ple d’activitats i inflables aquàtics. 

Serà, però, cap a la nit on es donaran les cites més interessants de la jornada. A les 22.30 hores, la Plaça del Poble s’omplirà de vida de nou per rebre a ‘Kasumay’, l’espectacle de circ contemporani amb la companyia Circo Los. Més tard, a les 23.30 hores, la Plaça Guillemó posarà el toc musical una vegada més amb dos dels plats forts d’aquesta Festa Major: els concerts dels grups catalans Gertudris i Buhos. Mentre que els primers comptaran amb un ampli repertori on posaran en marxa el seu pop-rock, rumba i fusió, els segons rendiran homenatge els temes més emblemàtics de la seva carrera musical, a través d’un espectacle de rock-mestissatge que no deixarà indiferent a cap dels presents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT