El somni de l’Inter Escaldes acaba de forma cruel a Escòcia

Els escaldencs van acabar golejats al camp de l’Hibernian sense possibilitats de reaccionar

Per Joan Jiménez

Jugadors de l’Inter Escaldes i l’Hibernian, ahir durant el partit.
Jugadors de l’Inter Escaldes i l’Hibernian, ahir durant el partit. | Instagram @Hibernian

El somni de l’Inter Escaldes de classificar-se per a la tercera ronda prèvia de la UEFA Conference League, que va iniciar la setmana passada amb una victòria per 2-1 contra l’Hibernian, va acabar ahir d’una forma bastant violenta després d’acabar golejats per 6-1 a l’estadi escocès d’Easter Road. Els escaldencs, tot i haver volgut lluitar per a fer complir el miracle, no va tenir possibilitats davant d’un poderós Hibernian que ja va demostrar el seu potencial al marcar un primer gol als 10 minuts que ja va fer petit a un Inter Escaldes que es va veure superat per la pressió i per un rival clarament superior que va saber aprofitar les habilitats que no va poder extreure al partit d’anada.

L’Inter Escaldes va sortir a un impressionant Easter Road amb bastant públic rival que podria ja haver provocat uns certs nervis en els jugadors. Ja amb la pilota en joc, els escaldencs es van veure superats des del primer minut, en veure com un gran equip com l’Hibernian no volia deixar que els andorrans donessin la sorpresa del campionat. Per aquest motiu, un gol al minut 10 de l’australià Martin Boyle empatava ja l’eliminatòria res més començar el partit, atorgant un gran cop moral als interistes que ja veien com el seu avantatge havia estat anul·lada en uns pocs minuts. La resta del partit va continuar sent un monòleg escocès. Ni l’ocasió més clara per part dels interistes a peus d’El Haddadi, que se’n va anar a fora quasi acariciant el pal, ni la lesió del porter de l’Hibernian va poder augmentar les possibilitats d’uns escaldencs ja amb la por al cos en veure la inferioritat en la qual es trobaven envers el rival. El segon gol de Martin Boyle al minut 21 només va fer que certificar aquest fet, fent desaparèixer qualsevol esperança entre les files interistes. Abans de poder tornar el vestuari per tractar de treure’s la por o motivar-se per intentar donar la volta al partit, l’Inter Escaldes va encaixar un golàs de xilena de Doidge que, a més de demostrar la gran qualitat que hi havia entre els jugadors escocesos, enfonsava encara més la moral d’un Inter que volia tractar de lluitar amb totes les seves forces però que no havia ni tingut l’ocasió de poder defensar-se en condicions.

Els dos gols de Campbell i un altre de Youan feien extremadament dolorosa la derrota d’un Inter Escaldes que va caure de forma extremadament cruel, tot i que almenys va poder marcar un gol de l’honor molt significatiu a mans de Luis Ángel De La Torre, tot i que no consolava a un equip que habia donat tot el que tenia, però no va ser suficient.