Remuntada històrica

El FC Santa Coloma remunta en el partit de tornada a l’FK Sutjeska golejant als montenegrins per 3-0

Per Joan Jiménez

El FC Santa Coloma durant el partit d'ahir.
El FC Santa Coloma durant el partit d'ahir. | @m4rv_d3esign

El FC Santa Coloma va fer història ahir en patrocinar una èpica remuntada, que semblava una quimera abans del xiulet inicial, contra l’FK Sutjeska de Montenegro. A base de coratge , valentia i passió, l’equip de Cherishev va aconseguir remuntar el 2-0 del partit d’anada jugat a Podgorica i golejar a un Sutjseka que s’ha vist sorprès pel desplegament físic d’un FC Santa Coloma que va treure tota la casta que porta al seu escut per acabar escrivint un capítol amb lletres daurades de la història del club i del futbol andorrà. Els gols de Mourelo i Niegra en els primers 90 minuts reglamentaris van fer més que tangible el somni colomenc d’aconseguir la gesta, i al minut 96 de la pròrroga, Ivan Garrido es va convertir en el gran heroi de la tarda en materialitzar un 1vs1 contra el porter montenegrí que feia realitat els somnis impossibles de remuntada dels colomencs.

A l’inici del partit, es veia una paritat en el terreny de joc que no deixava ressaltar a cap dels dos conjunts com a clar dominador. Un Sutjseka amb una possessió més prolongada de la pilota i un FC Santa Coloma amb bastant empenta s’anul·laven una mica l’un a l’altre. Passats ja els 10 primers minuts, el FC Santa Coloma va aconseguir arribar amb més perillositat a l’àrea i començar a saber com fer mal a la defensa montenegrina. Després d’algunes ocasions que es mostraven com a declaracions d’intenció, una passada de Markovich arribava als peus de Mourelo dins l’àrea que aprofitava l’ocasió per a obrir el marcador i començar la històrica remuntada al minut 34. Abans d’acabar la primera part, Gomes va haver de salvar als colomencs en aturar de forma magistral una falta perillosíssima del FK Sutjeska.

Després del pas per vestuaris, els jugadors del FC Santa Coloma sortien al camp amb la creença de què la remuntada no era una quimera i van anar a per totes. Després d’algunes ocasions de perill per part dels colomencs i la salvada de Gomes d’un altre falta directa, Nierga aconseguia l’empat en l’eliminatòria en el minut 70. Una arribada justa per empènyer la pilota després d’un centre de Garrido que col·locava a el FC Santa Coloma en paritat d’opcions per a la classificació contra el Sutjeska. Ja arribant a la pròrroga, aquesta ha estat a punt de no arribar, ja que Eloy quasi anota el tercer gol colomenc que hagués completat la gesta en els 90 minuts reglamentaris. Però aquest tercer gol tenia un nom ja gravat, el d’Iván Garrido Ciaurriz, que al minut 96 de la pròrroga li arriba una pilota a l’àrea enfront del porter i aquest no falla amb un xut ras i potent que perfora les xarxes montenegrines i culmina l’èpica remuntada del FC Santa Coloma, que continua la seva travessa per Europa a la UEFA Conference League.