PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Andorra vol adherir-se al Conveni de Kyoto

Ahir va haver-hi una reunió amb l’Organització Mundial de Duanes

Per El Periòdic

Imatge de la visita als duaners, ahir.
Imatge de la visita als duaners, ahir. | SFGA/JAViladot

Andorra va manifestar ahir la voluntat d’adherir-se al Conveni de Kyoto Revisat. Així ho va anunciar el ministre de Finances, Ramonn Lladós, durant la visita del secretari general de l’Organització Mundial de Duanes (OMD), Kunio Mikuriya, on va assegurar que d’aquesta manera es facilitaran més els processos administratius i s’avançarà en la digitalització dels tràmits duaners.

La Jornada va ser un exemple de les bones relacions que té el Principat amb la OMD, que va servir per a mostrar el compromís internacional del país en la simplificació i harmonització dels règims duaner que es duu a terme per a facilitar el comerç internacional.

Així, la visita va començar a primera hora del matí amb una trobada entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari general de l’Organització Mundial de Duanes. Mikuriya va dur a terme després una trobada de treball amb el ministre de Finances, Ramon Llados; el director del departament de Tributs i Fronteres, Carles Ferreira; la directora adjunta d’Afers Jurídics i Recaptació del Departament, Marta Boquera. Posteriorment, la delegació va estar acompanyada per la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, i es van traslladar a la duana francoandorrana del Pas de la Casa.

Mikuroya va assegurar que la duana andorrana compleix  am,b els estàndars internacionals. A més va destacar el bon funcionament i la singularitat de la duana francoandorrana, que unifica les dues fronteres.

La participació d’Andorra a l’OMD permet reforçar els intercanvis en l’àmbit formatiu per a millorar les capacitats de l’Administració en el desenvolupament de processos que facilitin les tramitacions duaneres, a més del control del tràfic il·lícit. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT