PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

La població d’isards arriba a una xifra mai registrada

La setmana on es permet la caça és del 10 al 17 de setembre

Per El Periòdic

Imatge de la reunió de la Comissió seguiment de la caça.
Imatge de la reunió de la Comissió seguiment de la caça. | SFGA/JAViladot

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, es va reunir ahir per la Comissió de Seguiment de la Caça, per aprovar els plans de caça de l’Isard del 2023. Tenint en compte les dades obtingudes dels recomptes que s’han fet sobre el terreny, s’han comptabilitzat 1.409 isards en territori andorrà. La dada continua demostrant la tendència a l’alça registrada en els darrers anys. La població va en augment, afavorida pel nombre de cabrits detectats enguany (307 isards).

Després de la reunió es va aprovar el contingut de l’ordre del ministeri que fixa en 220 el total de captures permeses pel pla de caça d l’isard en terreny cinegètic comú i de 38 isards en el vedat de caça d’Enclar. Cal destacar que la setmana on es permet el pla de caça de l’isard enguany se celebrarà del 10 al 17 de setembre. El nombre de captures previstes té en compte la població d’isards en terreny cinegètic comú, i és superior als isards comptabilitzats l’any anterior, que és d’un total de 1.101.

D’aquesta manera d’acord amb la normativa, es va establir que el nombre total de captures permeses que es podran caçar durant la setmana de l’isard és d’un exemplar per cada colla d’un mínim de tres caçadors. Per ara s’han inscrit un total de 658 caçadors, 33 més que l’any passat.

Les dates previstes per constituir les colles de caça de l’isard, mitjançant www.e-tramits.ad, són del 24 al 30 d’agost, ambdós inclosos.

En la reunió de la Comissió es va recordar el manteniment del punt de control cèntric amb l’objectiu de facilitar al caçador el control de la peça capturada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT