PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Noves exigències perquè els allotjaments turístics obtinguin la classificació de cinc estrelles

L'objectiu és alinear els criteris de categorització amb l'evolució que han experimentat els habitatges d'ús turístic

Per El Periòdic

andorra, apartament, turistic, turisme
andorra, apartament, turistic, turisme

El Govern ha aprovat en el consell de ministres d'aquest dimecres, a proposta del ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, la modificació del reglament de funcionament del registre d'habitatges d'ús turístic (HUT) i d'empreses de gestió d'habitatges d'ús turístic (EGHUT), i del reglament regulador de la classificació dels HUT.

Amb aquesta modificació s'han introduit més ítems perquè els HUT, tant els apartaments com els estudis, puguin aconseguir la classificació de cinc estrelles. L'objectiu és alinear els criteris de categorització amb l'evolució que han experimentat darrerament els habitatges d'ús turístic i, també, amb les necessitats dels clients que pernocten en aquests tipus d'allotjaments, oferint un ventall més ampli de prestacions. Uns canvis que s'han formulat tenint en compte els plantejaments i comentaris del sector dels HUT. Així doncs, si fins ara es necessitaven 300 punts per obtenir les cinc estrelles, amb els canvis seran 325. Justament, amb l'increment dels ítems, es passa de 357 a 407 punts disponibles (+50) pels HUT que aspiren a tenir una classificació.

Entrant al detall, tant per a apartaments com per a estudis s'han creat criteris com ara tenir un espai específic per guardar els esquís o bicicletes; disposar de planxa de cabell a la cambra de bany; tenir escalfa tovalloles elèctric al bany; disponibilitat de carta de coixins amb mínim dues opcions; oferir robot de cuina; tenir batedora elèctrica, sandvitxera elèctrica i espremedor elèctric; i posar a disposició dels clients un lot de benvinguda amb llet, biscotes o galetes, infusions i cafè, oli, vinagre i sal.

A més, s'han modificat alguns ítems per als HUT, com per exemple que tant el sabó o gel de bany i el xampú s'ha d'oferir en dosificador. A la vegada, pel que fa a la forma, s'ha reformulat el redactat d'alguns punts per fer-los més entenedors per les persones que els han d'aplicar.

Actualment hi ha 37 HUT classificats amb la categoria de 5 estrelles. Tots ells disposaran d'un termini d'un any, a partir de l'entrada en vigor d'aquest Decret, per adaptar-s'hi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT