PUBLICITAT

Dues noves ajudes per a fomentar l’economia circular aquest 2023

El Ministeri de Medi Ambient ha validat els projectes d’AGREDA i LSR SLU

Per Alex Montero

El Ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal.
El Ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal. | SFGA/JAViladot

L’Executiu continuarà atorgant ajudes enguany a tots aquells projectes «que incentivin i impulsin l’economia circular». Una sèrie d’ajudes que, des avui, compta amb dues propostes més aprovades pel Govern encapçalat per Xavier Espot: AGREDA i el projecte de Logística i Serveis del Reciclatge (LSR) SLU. 

Pel que fa al primer d’aquests, i tal com ha explicat el portaveu del Govern, Guillem Casal, es tracta d’una «posada en marxa de l’Observatori d’Innovació i Economia Circular», ha indicat el ministre, amb l’objectiu de «contribuir mitjançant l’aportació de coneixement a la transició general d’Andorra cap a aquesta economia circular». D’altra banda, la proposta concernida per LSR versa al voltant de «la incorporació de la línia de tractament d’equips elèctrics rebutjats que contenen gas SF6».

Amb un pressupost de 39.000 euros dels 150.000 totals que es disposen per a aquesta subvenció, tots dos projectes segueixen l’estela d’Altura SL, l’empresa beneficiària del primer ajut atorgat al mes de juny. Cal recordar que aquest contemplava un estudi sobre «un sistema constructiu de murs estructurals de pedra utilitzant la pedra de la mateixa excavació de l’edifici», ha mencionat Casal. En aquest cas, l’ajut va ser de 10.000 euros. 

Seguint aquesta línia, el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia ha volgut fer menció una vegada més en l’objectiu del programa impulsat per l’Executiu: «Volem impulsar ajuts destinats principalment a empreses privades i agrupacions o associacions empresarials per tal de promoure l’economia circular i millorar l’eficiència dels recursos materials».

Casal ha destacat, a més, que la convocatòria d’aquests ajuts romandrà oberta fins al 4 de desembre d’enguany, amb una partida pressupostària d’encara «101.000 euros per a possibles nous projectes que puguin entrar en aquest temps».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT