PUBLICITAT

Nova pròrroga pel distintiu ambiental: no arribarà fins l’11 de setembre

El portaveu del Govern, Guillem Casal, ha al·legat un problema «en la producció d’aquest»

Per Alex Montero

El portaveu del Govern i ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, avui.
El portaveu del Govern i ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, avui. | SFGA/JAViladot

Segons ha informat el portaveu del Govern i ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, en la roda de premsa posterior al tradicional Consell de Ministres de cada dimecres, no serà fins el pròxim 11 de setembre quan entri en vigor el reglament del sistema nacional d’etiquetatge energètic i d’emissions de vehicles. Es trenca així la previsió duta a terme per l’Executiu durant el passat mes de gener, moment en que ja es va prorrogar la seva posada en marxa a aquest passat 31 de juliol en pro d’assegurar «el període de prova corresponent que permeti garantir el seu bon funcionament». Ara els motius responen a altres causes i és que, a petició de l’Automòbil Club d’Andorra, la decisió s’ha hagut d’ajornar «per un problema en la producció del distintiu, ja que les etiquetes no han arribat a temps», ha manifestat Casal. 

L’adhesiu vehicular aportarà informació com la classificació EURO o el combustible que utilitza

Amb l’objectiu d’assegurar el control de la classificació dels vehicles des del punt de vista ambiental, aquest distintiu aportarà «informació sobre l’eficiència i les emissions dels vehicles, com la classificació EURO o el combustible que utilitza». A més, el ministre ha explicat que l’adhesiu incorporarà també «un codi QR per centralitzar informació complementària relativa al vehicle, com per exemple la cilindrada o l’any de fabricació».

Tot i això, cal remarcar que l’adhesió del distintiu serà diferent depenent de si són vehicles nous o no. Sobre els primers, i segons ha afirmat Casal, «el distintiu s’expedirà juntament amb la matrícula», mentre que la resta «l’aniran incorporant a mesura que passin la ITV». Una vegada succeeixi això, el titular del vehicle «tindrà l’obligació de dur col·locat el distintiu ambiental en els termes i condicions que estableix el Reglament corresponent». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT