PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Casal rectifica i es talarà un 0,5% de bosc per construir l’heliport

El ministre prèviament havia dit que seria un 2% de la superfície a la Caubella

Per El Periòdic

Render del futur Heliport Nacional a la Caubella.
Render del futur Heliport Nacional a la Caubella. | Govern d\'Andorra.

Després que aquest dimarts el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, assegurés que «només» s’hauria de talar un 2% de la superfície de bosc a la Caubella on s’ubicarà el futur Heliport Nacional, ahir va aprofitar la roda de premsa posterior al Consell de Ministres per rectificar i anunciar que aquesta superfície serà inferior i que, per tant, només s’actuarà sobre el 0,5% d’aquesta zona silvícola en concret. 

Durant la seva intervenció, Casal va posar en relleu que malgrat que la zona de la Caubella disposa d’un hàbitat de 451 hectàrees, la tala es farà en un espai amb arbres de característiques similars, la qual només representarà el 0,5% esmentat. «Estic parlant de la zona del bosc que té característiques semblants, no de tot el bosc», va aclarir. A més a més, va apuntar que el projecte consisteix a «explotar una zona molt concreta» i, per tant, no s’explota una nova zona forestal. En aquest sentit, va recordar que del total de la concessió, un terreny d’unes 11 hectàrees, la infraestructura ocuparà un espai de 25.000 metres quadrats. 

D’altra banda, va ser preguntat sobre la bateria d’al·legacions per SDP al Comú de la Massana durant el període d’exposició pública de l’estudi d’impacte ambiental, Casal va confirmar que el Govern n’és coneixedor pels mitjans de comunicació, per la qual cosa no serà fins que acabi el procediment d’exposició pública quan aquesta al·legació, i d’altres que hi pugui haver, seran estudiades pel ministeri de Medi Ambient. 

Possibilitat d’ubicar un abocador/ En un altre ordre de coses, el ministre portaveu també es va referir a la possibilitat d’instal·lar un abocador de terres a la parcel·la que des d’aquesta setmana és propietat del Govern a la zona de la Portalada. En aquest cas, va avançar que es tracta «d’una possibilitat que haurem d’analitzar» si és viable, ja que permetria pal·liar la problemàtica actual amb els abocadors al país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT