Sense opcions

L’Atlètic Escaldes s’acomiada d’Europa sense haver pogut ni empatar en competicions europees

Per Joan Jiménez

Una jugada del partit d’ahir entre el Partizani de Tirana i l’Atlètic Escaldes.
Una jugada del partit d’ahir entre el Partizani de Tirana i l’Atlètic Escaldes. | RCAudiovisuals

L’Atlètic Escaldes torna d’Albània després de ser eliminat de la UEFA Conference League pel Partizani de Tirana. Els escaldencs no han aconseguit, ni a la UEFA Champions League ni en la tercera competició europea més important, ni tan sols empatar un partit durant la seva travessa per Europa. Ahir va ser l’últim partit continental de l’Atlètic en aquesta temporada, on es va veure clarament superat per un Partizani que, d’haver estat més encertat a l’hora de materialitzar les grans ocasions que va tenir, hagués pogut endossar una densa golejada a l’equip del país.

Ja en la primera part, els escaldencs es van veure superats per un molt superior Partizani de Tirana, qui ja va deixar ben clares les seves intencions de no concedir l’oportunitat de remuntar a l’Atlètic. Els albanesos deixaven amb la por al cos als escaldencs amb constants ofensives que tancaven a l’Atlètic en la seva àrea i aproximant-se cada cop més a trencar la igualada. I així va ser en el minut 28, quan Tedi Cara aprofita un rebuig del porter escaldenc Gracia rematant a boca de canó al fons de les malles de la porteria escaldenca. Aquest va ser el moment on els escaldencs van semblar haver perdut l’esperança de dona la volta a l’eliminatòria, ja que la resta de la primera part va ser un monòleg per part dels albanesos que quasi acaba amb un 4-0 a favor dels locals. Dues ocasions molt clares que van ser perdonades pels jugadors del Partizani donaven la constància de la superioritat albanesa. Dos remats on els jugadors del Partizani es trobaven en solitari contra el porter escaldenc van marxar desviats cap a dalt gràcies a dos miracles que permetien a l’Atlètic no estar tres gols per sota. Finalment, la sort es va acabar, i Tedi Cara va aconseguir duplicar el seu compte de gols regatejant tres defenses escaldencs per després, amb un xut ras i fluix que Gracia només va perseguir amb la mirada, feien de l’albanès l’heroi de la nit per a l’equip local.

La segona part va tornar a ser un monòleg de l’equip albanès que va aconseguir eixamplar el seu avantatge en el marcador gràcies, a un xut a l’esquadra d’Arinaldo Rrapaj impossible de parar per a Gracia, que ampliava la golejada albanesa. El Partizani també hagués pogut col·locar un quart gol al marcador al final del partit amb un xut al pal i una salvada del porter escaldenc Gracia. Tot i així, en un contraatac de l’Atlètic, Rodrigo Piloto aconseguia enganyar a l’àrbitre fent que aquest xiulés un penal a favor, que permetia a Francesc Guillaume l’únic gol que aconseguiria el conjunt escaldenc a Europa en aquesta temporada. Tot i així, en la següent jugada, en menys de dos minuts després del gol escaldenc, l’Atlètic encaixava el quart gol albanès després d’un mal rebuig del porter Gracia que aprofitava Eros Grezda per a fer més dolorosa la derrota de l’Atlètic Escaldes.