PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La zona dels Vilars i Can Diumenge consolidaran el porta a porta

El comú d’Escaldes-Engordany estudia portar el sistema a altres zones de la parròquia

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la consellera de Medi Ambient del Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, i la Cap del Departament, Isabel Rogé.
Imatge d’arxiu de la consellera de Medi Ambient del Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, i la Cap del Departament, Isabel Rogé. | ANA/M.R.

Segons han informat des del Comú d’Escaldes-Engordany, ja s’ha finalitzat la prova pilot de recollida de residus porta a porta amb resultats molt satisfactoris tant en aspectes de neteja com de reciclatge. S'ha pogut evidenciar l’augment en l’hàbit del reciclatge, així com la desaparició dels punts negres on s’acumulaven residus millorant la salubritat dels carrers. En vistes d’aquest èxit, el comú ha decidit mantenir de manera permanent la recollida de residus porta a porta a la zona dels Vilars i Can Diumenge, a més dels carrers Hortalets de Ribot i Étang Salé.

Cal destacar la dada referent a la recollida de residus de la bossa groga, ja que la darrera caracterització de residus, que es va realitzar el passat 30 de juny, ha pogut confirmar les dades obtingudes en les dues efectuades anteriorment (febrer i abril). Totes tres han pogut evidenciar que es recull uns 700 quilograms de residus en la bossa groga per setmana, dels quals el 87,5% són residus reciclables, mentre que el 12,5% són impropis (residus d’una altra fracció). Així doncs, i comparant-ho amb les xifres registrades just abans d’iniciar la prova pilot, es recollien 570 quilograms de residus en el contenidor groc cada 10 dies, dels quals el 74% eren reciclables, corresponent un 26% a impropis. «La recollida porta a porta ha augmentat la quantitat de residus recollits en la fracció envasos alhora que també n’ha augmentat la seva qualitat, reduint de forma molt significativa els impropis», han explicat des del comú.

Seguint aquesta línia, també s'ha pogut comprovar que la prova pilot de recollida de residus «ha superat amb escreix les expectatives», ja que les xifres són significativament bones si es comparen amb les que s’assoleixen amb el sistema de punts verds a la via pública a tot el Principat. S’ha de remarcar que, a escala nacional, el 60,5% dels residus recollits en els contenidors grocs són aptes, mentre que el 39,5% no. Un resultat que implica que amb el porta a porta es recull un 27% més de residus aptes que amb el sistema adoptat fins ara.

Per tal de comprovar l’acceptació i els resultats de la recollida de residus porta a porta, el comú ha dut també a terme una enquesta entre els veïns de la zona implicada. Els resultats conclouen que el 53,5% dels enquestats van manifestar que tant el calendari com la freqüència de pas de la recollida de residus són molt apropiats i el 27,9% ho considera apropiat. Tanmateix, el 65% de les persones enquestades van assenyalar que la zona dels Vilars i Can Diumenge, i els carrers Hortalets de Ribot i Étang Salé han millorat quant a higiene.

S'ha recordat també que les persones que necessitin en casos puntuals dipositar el rebuig fora dels horaris de recollida d’aquesta fracció poden fer ús del mòdul d’emergència, una caseta on els ciutadans poden entrar amb una clau magnètica per a dipositar escombraries davant qualsevol imprevist. A més, també s'ha animat a tots els ciutadans de la parròquia a continuar en aquesta línia, ja que així «s’assoleix un millor reciclatge dels nostres residus».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT