PUBLICITAT

El Bici Lab acull la nova exposició sobre ‘La Vuelta’

La mostra està dividida en dos àmbits, un més històric i un altre més d’exhibició

Per El Periòdic

Una part de l'exposició de 'La Vuelta'.
Una part de l'exposició de 'La Vuelta'. | ANA/L.G.

Des d’ahir i fins al pròxim 6 de gener del 2024, el Bici Lab Andorra acull una nova exposició temporal dedicada a ‘La Vuelta’. Tal com va indicar el director del museu de la bicicleta, Eduard Tarrés, la mostra compta amb «un gran assortiment de bicicletes professionals i mallots de guanyadors cedides». A més, té la voluntat de donar a conèixer al gran públic «com funciona una competició d’aquestes característiques i, per a les persones apassionades d’aquest esport, il·lustrar els diferents moments que es viuen», va explicar Tarrés. L’espai està dividit en dos àmbits, on el primer, de caràcter introductori, recorda com va néixer la competició, just abans de la Guerra Civil Espanyola, mentre que el segon, el més ampli, exhibeix i simula les 21 jornades d'aquesta, com el pròleg de la cursa o les diferents etapes amb bicicletes i mallots cedits per corredors i per Unipublic, qui ostenta els drets de la competició. «El visitant troba peces d’Ivan García Cortina, de José Babeloki i Remco Evenepoel, guanyador de la darrera edició, entre altres», va indicar el director.

Tarrés va recordar que l’exposició temporal és de lliure accés i gratuïta, i va posar en relleu que esperen que la gent s’ho passi bé i donar al visitant una experiència única. «Som conscients que un museu és una opció d’oci, per aquest motiu volem que aprenguin coses durant el temps que ens visiten i intentar trencar una mica amb el tòpic que els museus són un indret avorrit», va asseverar.

Per la seva banda, el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, ha posat de manifest que la finalitat del museu, a través de les exposicions, és trobar sinergies entre el món de la bicicleta i els esdeveniments que se celebren al país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT