PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Campanya de controls contra l'alcohol i les drogues al volant

La Policia engega des del dia 4 fins al 20 d’agost una operació per disminuir els accidents de trànsit

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu d'un cotxe de policia.
Imatge d'arxiu d'un cotxe de policia. | El Periòdic

El Cos de Policia comença a partir del dia 4 d'agost i fins al 20 d'agost una campanya de controls d'alcohol i drogues per part dels conductors. Per això es preveuen un seguit de controls, seguint la línia de les campanyes temàtiques encaminades a la disminució de la sinistralitat a les carreteres, per a assolir l'objectiu marcat de la disminució dels accidents. La campanya respon a la sensibilitat d'ordenar controls preventius que preveu el codi de circulació.

Els controls segueixen el pla d'actuació marcat pel Ministeri de Justícia i Interior, per a millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol i drogues, a més de sensibilitzar els conductors de risc que comporta conduir en aquestes condicions. Així doncs, aquesta campanya té com a objectiu disminuir la sinistralitat a les carreteres, i sobretot disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d'alcohol i drogues. Cal destacar que no és el primer any que s'anuncia aquesta campanya, ja que té un efecte preventiu i dissuasiu. Així, la Policia vol evitar que els conductors facin conductes de risc que els posen en perill a ells mateixos i a altres usuàris de la xarxa viària, a més d'augmentar la seguretat.

El codi de Circulació preveu que la franja mínima punible de matèria administrativa se situa per sobre dels 0,00 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,50 g/l per a la resta de conductors. Respecte a la seguretat penal, es fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,50 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior de 0,80 g/l per als no professionals.

Se sancionarà per la via administrativa/ Es pot suspendre un permís de conduir per una durada màxima de dos mesos, amb una sanció imposada pel Cos de Policia de 400 euros. A més es pot suspendre el permís de conduir per una durada de sis mesos, amb una sanció imposada pel Cos de Policia de 600 euros. Es recorda que no poden circular per les vies públiques els conductors de bicicletes o vehicle de mobilitat personal amb una taxa d'alcohol en sang superior a 0,50 g/l, amb una sanció de 400 euros, i sota els efectes dels estupefaents amb una sanció de 600 euros.

Se sancionarà penalment/ Als conductors professionals amb una taxa d'alcoholèmia superior a 0,50 g/l i als no professionals amb una taxa d'alcoholèmia superior a 0,80 g/l, a més dels conductors que refusin sotmetre's a la prova d'alcoholèmia i als que tinguin influència d'estupefaents.

PUBLICITAT
PUBLICITAT