PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Espot nega haver convidat als andorrans a marxar del país

Ha posat fi a la polèmica arran de les declaracions de Barrera

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ahir.
El cap de Govern, Xavier Espot, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ahir. | ANA/L.G.

El cap de Govern, Xavier Espot, va donar per tancada ahir a la tarda la polèmica generada al voltant de les declaracions sobre l’habitatge que s’han fet aquests últims dies: «La ministra Marsol i jo no hem dit mai que la gent que resideix a Andorra han d’anar a viure fora del Principat».

Va ser ahir al matí quan l’alcalde la Seu d’Urgell, Joan Barrera, va convocar una roda de premsa per a contestar les declaracions fetes pels polítics del Principat respecte als fronterers, i va llegir la declaració d’alcaldia. En aquesta es destacava que la ciutat urgellenca sempre ha tingut un creixement sostenible i «no es pot permetre una arribada massiva de persones que trenquin la dinàmica establerta» ·, es va comentar. A més, Barrera va destacar que «totes les relacions han de ser amb diàleg, respecte i reconeixement mutu».

Després d’aquestes declaracions de l’alcalde urgellenc, Espot va explicar que el va trucar «per demanar-li explicacions al tomb d’aquesta declaració per la qual no se’ns havia manifestat», i va dir que li va comentar a Barrera que «hi ha un malestar en si de les persones residents nascuts a la Seu, no tant pel que havíem dit la ministra i jo, sinó per la tergiversació que s’ha fet en alguns casos de les nostres declaracions».

A més, Espot va recordar que «totes les passes que s’estan fent en matèria d’habitatge són per evitar que els residents hagin d’abandonar el país». Per això va recordar la inversió de prop de cinc milions d’euros que s’ha fet en un any per a poder crear més habitatges a preu accessible: «A ningú se li escapa que si estem fent polítiques d’habitatge, és precisament perquè les persones que viuen aquí no tingui una tensió en el mercat de lloguer que els obligui a marxar d’Andorra», va remarcar.

De la mateixa manera, va destacar que el creixement del país ha de continuar fonamentant-se en el model de la residència, ja que «alguns volen continuar creixent de manera desmesurada», però «els nostres recursos són limitats i finits», per la qual cosa. A més a més, va apuntar que la negociació per l’acord d’associació amb la UE també pretén assolir una diversificació de l’economia «per a crear nous sectors econòmics en clau de valor afegit, d’innovació i de sostenibilitat», va destacar el cap de Govern. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT