PUBLICITAT

Andorra la Vella

El nou ministeri de Medi Ambient reconeixerà el valor del paisatge

L’Antic Hotel Casamanya és l’edifici que s’ha elegit

Per El Periòdic

Els renders del projecte guanyador de l’hotel Casamanya.
Els renders del projecte guanyador de l’hotel Casamanya. | Govern d’Andorra

El projecte guanyador de l’edifici de l’antic hotel Casamanya ha estat el de l’arquitecte Miquel Mercè, tal com va presentar ahir el Ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré. Així, l’antic hotel ubicat a la parròquia d’Ordino serà el nou ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia. La reforma tindrà un cost de quatre milions d’euros i està previst que estigui acabada a finals d’aquesta legislatura. El nou ministeri tindrà cinc plantes i inclourà les estances del Quart d’Ordino a la planta baixa, a més de les dependències que necessiti el comú de la parròquia a la primera planta. El projecte, a més, cal destacar que està inspirat en la simbiosi entre el paisatge i el patrimoni, per això tindrà un espai públic en format de bosc.

La reforma de l’edifici està en la línia d’actuacions impulsada per Govern, que ha avalat diversos edificis que es consideren patrimoni important del país, com poden ser l’antic hotel Rosaleda d’Encamp, on ara s’ha ubicat el Ministeri de Cultura, o l’edifici de Ràdio Andorra, on ara s’ubica Andorra Turisme.

Així doncs, amb la rehabilitació de l’antic hotel Casamanya, Ferré va destacar que «es vol retornar valor al llegat patrimonial i fer un impuls a la identitat nacional», recordant que el conveni es va signar durant el mes de gener entre Govern, el Comú d’Ordino i el quart de la Parròquia.

Respecte a la reforma, Mercè va explicar que el projecte no només es fonamenta en recuperar el patrimoni existent, sinó que «s’inspira en com es vivia abans a Andorra, tenint una simbiosi amb el paisatge». Per això, va destacar l’arquitecte que «vam voler integrar el programa dins de l’edifici existent, i ens permet generar espai públic natural». Per això primerament s’obrirà un mur cortina de vidre en la paret mitgera que atorgarà una connexió amb la plaça interior, que tindrà uns 750 metres quadrats. En aquesta plaça a més, es faran nius per a ocells i per a insectes, per preservar més aquesta «simbiosi entre l’urbanisme i la natura», a més del bosc d’arbres caducifolis que a l’estiu donaran ombra i a l’hivern llum.

L’arquitecte va informar que el projecte es basa en un treball d’intervencions de mínims en l’estructura, per això es farà una reforma però no una ampliació de l’edifici.

PUBLICITAT
PUBLICITAT